Akademie Bílí Tygři Liberec

Petr Kváča obdržel pozvánku na reprezentační turnaj Karjala Cup

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Marek Hedbávný

Liberec – Reprezentační trenér Filip Pešán a generální manažer Petr Nedvěd odtajnili soupisku pro první akci národního týmu v této sezóně, jejímž vrcholem budou únorové olympijské hry. Mezi nominovanými nechybí ani zástupce tygří smečky.

Brankář Petr Kváča pravidelně reprezentoval Českou republiku v mládežnických výběrech, v seniorské reprezentaci si odbyl premiéru na konci minulého ročníku, kdy v přátelském utkání pomohl porazit 2:1 Slovensko. Vzápětí se jako třetí gólman podíval i na světový šampionát. Nyní se svými výkony přihlásil o další pozvánku na mezinárodní turnaj.

Národní barvy bude reprezentovat na prvním letošním podniku Euro Hockey Tour, který se tradičně uskuteční ve finských Helsinkách. Společně s ním obdrželi nominaci i brankáři Miroslav Svoboda z Plzně a Štěpán Lukeš z Hradce Králové. Současný kouč reprezentace a bývalý trenér Tygrů Filip Pešán avizoval, že každý z maskovaných mužů by měl odchytat jedno utkání, uvádí web hokej.cz.

Turnajem Karjaly odstartují čeští hokejisté svou sezónu, která má letos hned dvě vrcholné akce – olympijské hry a mistrovství světa. První zápas sehraje naše reprezentace příští středu ve Švédsku, načež se přesune do Helsinek na víkendové zápasy proti Finům a Rusům.

Petr Kváča na tréninku národního týmu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení