Akademie Bílí Tygři Liberec

Pikantní čtvrtfinálový souboj začnou Tygři na ledě Sparty!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po třídenní přestávce pokračuje play-off! V repríze loňského semifinále narazí Tygři na Spartu, kterou v prvním dvojzápase vyzvou na jejím ledě. Pondělní duel začne v 19:00, v úterý se úvodní buly vhodí ve stejný čas!


Tygři zvládli předkolo, Sparta vyčkávala

Cesta obou mužstev do čtvrtfinále byla odlišná. Liberečtí hokejisté skončili v základní části na sedmém místě, což pro ně znamenalo nutnost zahrát si v předkole play-off. V něm svěřenci Patrika Augusty vyzvali Kometu a po dvou domácích zápasech drželi postupový mečbol. Kometa ovšem na svém území zabrala a sérii tak muselo rozhodnout až páté střetnutí, v němž Tygři svého soupeře přestříleli 6:1.

Jan Ordoš o předkole
Nálada po prohrách v Brně nebyla úplně ideální. Od rána v den pátého zápasu už jsme ale všichni šli za tím jedním cílem a udělali jsme pro to všechno.

Spartě se v průběhu dlouhodobé fáze sezóny dlouho nedařilo a pohybovala se především v oblasti středu tabulky. Pražané se poté ovšem zvedli a díky závěrečnému sprintu se vtěsnali do elitní čtyřky, díky čemuž postoupili rovnou do čtvrtfinále a získali čas na odpočinek. Základní část navíc zakončili sedmi výhrami za sebou.

Koho sledovat

Zkušený útočník Michal Birner má především pověst tvůrce hry a nahrávače, v předkole s Kometou ale platil za nejlepšího střelce Tygrů, když se prosadil celkem třikrát.

První extraligové play-off čeká forvarda Filipa Chlapíka, jenž ovládl produktivitu extraligy se 70 kanadskými body. Stojí za to zmínit, že během svých mládežnických let strávil dvě sezóny pod Ještědem.

Odveta

Dá se očekávat, že toto čtvrtfinále bude hodně vyhrocené a plné emocí. Tygři se totiž se Spartou setkali i v loňském play-off, kdy na sebe obě mužstva narazila v semifinále. Série tehdy nakonec dospěla až do rozhodující sedmé bitvy, kterou Severočeši ovládli těsně 2:1. Byť týmy samozřejmě prošly před tímto ročníkem obměnou soupisek, hodně hráčů z obou táborů si téměř rok starý souboj pamatuje.

Michal Birner před sérií se Spartou
Moc se na tu sérii těším. Věřím tomu, že soupeř bude kvalitně nachystaný a bude hrát ostře. Navíc za ním bude stát celá O2 arena. My se musíme připravit stejně dobře.

Mimochodem, Sparta je ve vyřazovacích bojích pro Liberec nejčastějším soupeřem, neboť na ni narazí už pošesté! Na minulých sériích už ale nezáleží. Startovní pozice je pro šelmy i sparťany stejná a dál se dostane ten, kdo jako první získá čtyři vítězství.

Čtvrtfinále začne již v pondělí od 19:00 v Praze před kamerami ČT Sport. Druhé střetnutí přijde na řadu hned v úterý a odvysílá ho O2 TV Sport rovněž od 19:00!

Program čtvrtfinále play-off

Pondělí 21. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (19:00; ČT Sport)
Úterý 22. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (19:00; O2 TV Sport)
Pátek 25. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (17:00; ČT Sport)
Sobota 26. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (15:00; O2 TV Sport)

Pondělí 28. března: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný 5. duel)
Středa 30. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha (případný 6. duel)
Pátek 1. dubna: HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec (případný 7. duel)


V „minisouboji“ proti sobě opět nastoupí kamarádi Michal Birner a Michal Řepík (FOTO: Jan Beneš)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení