Akademie Bílí Tygři Liberec

Play-off nám začalo před třemi zápasy, říká Petr Jelínek

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Bílí Tygři měli během olympijské pauzy čas na odpočinek a také na přípravu na finiš základní části. Kapitán Petr Jelínek věří, že má mužstvo dostatek kvality a sil, aby se probojovalo mezi elitní čtyřku. "Hrajeme play-off už teď. Čtyřka je otevřená a my se o to porveme," slibuje.

Jak se tým chystá do formy během olympijské přestávky?
Měli jsme volno a od pondělí se chystáme na páteční zápas v Olomouci. Věřím, že jsme kvalitně potrénovali a povede se nám to teď na venkovním tripu zužitkovat.

Bylo potřeba se na něco zaměřit?
Byla to poslední možnost natrénovat fyzické věci, takže jsme hodně dělali souboje a nerovnovážné stavy. Zaměřujeme se na přesilovky, které nám dlouhodobě nejdou a které budou hrát velkou roli v klíčové fázi sezony.

Před sebou máte trip do Olomouce a Třince. Venku se vám poslední dobou daří lépe jak doma, čím to je?
Těžko říct. Letos je tabulka tak vyrovnaná, že to prostředí asi nehraje takovou roli. Paradoxně nám to občas sedne víc venku. Já doufám, že v pátek to dobře vykopneme a odstartujeme šňůru zápasů. Půjde to teď rychle po sobě, ale já jsem rád, protože trénování bylo hodně a teď je na nás, abychom to prodali.

Vy stále ještě hrajete o první čtyřku, je to už teď trochu takové play-off?
Nám začalo play-off už před třemi zápasy, možná dřív. Pokud neuděláme top 4, chceme co nejlepší výchozí pozici pro předkolo. Je to ale stále otevřené a my se o to chceme porvat.

Zmínil jsi vyrovnanost soutěže. Ono se to říká vždycky, ale letos jsou ty bodové rozdíly opravdu minimální.
Přijde mi, že několik posledních sezon se to stále více vyrovnává, letos je to ale opravdu extrém. Nevím, jestli to takhle někdy bylo, myslím si, že ne. Jenom Zlín je dole, ostatní ale mají šanci na předkolo a velká část týmů i na čtvrté místo. Každý zápas se počítá a my to máme ve svých rukou.

Před nedávnem jsi překonal hranici 5000 vyhraných buly od roku 2013. Na tuto metu dosud nikdo jiný nedosáhl. Co na to říkáš?
Těší mě, že někdo ocenil herní situaci, ve které vynikám. Na druhou stranu já sám to nesleduji a ani jsem nevěděl, jaká mám čísla. Hodně chodím na buly v obranném pásmu, kde často vyhrávám. Jsem rád, že si držím nějaký standard.

Věnuješ tomu na tréninku čas navíc?
Poslední dobou už moc ne, jak je hodně zápasů a hodně vhazování. Stejně tak máme buly i během hry na trénincích. Přes léto a hlavně v minulosti jsem to ale piloval hodně.

Petr Jelínek na vhazování

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení