Akademie Bílí Tygři Liberec

Plosová si užívá Ameriku a Amerika Plosovou. Jen bráchovi trochu závidí

Date of publication Author Jan Kousal

Madison - Tereza Plosová v těchto dnech bojuje s českou ženskou osmnáctkou na MS v americkém Madisonu a zatím velmi úspěšně! Jediná zástupkyně Liberce se pod dvě výhry reprezentace podepsala hned pěti body a proti Německu vsítila svou první trefu.

Co říkáš na to, že po dvou zápasech máte šest bodů?
To, jak hraje tým, je nejdůležitější. Dvakrát jsme vyhrály, i když začátek proti Němkám nebyl z naší strany úplně ideální. Řekla bych ale, že to, co jsme předvedly ve třetí třetině, bylo hodně dobré.

Tvoje formace je na šampionátu tažnou silou českého týmu. Čím to, že vám to v lajně tak klape?
Jsem v té lajně strašně moc spokojená, z herního hlediska bych si asi nemohla vybrat lepší spoluhráčky. S Terezou Pištěkovou už to spolu táhneme dlouho, v repre spolu hrajeme od šestnácti. A Adéla Šapovalivová k nám teď skvěle zapadla. Nemůžu si vůbec stěžovat.

Na šampionát jsi odjížděla s menším zraněním. O co přesně šlo?
Měla jsem naražený přitahovač, zkrátka mě hodně tahala noha. Před odletem jsem si dala v tréninku pauzu, naplno jsem začala vlastně až tady. Teď už je to v rámci možností v pořádku, při hře mě to nebolí a to je nejdůležitější.

Jak si zatím užíváš atmosféru světového šampionátu?
Tím, jak se to přesunulo do Ameriky, je to ještě lepší. Neumím si představit hezčí místo, na kterém by to mohlo být. Jedině snad zimní stadion by mohl být lepší – plnější a s videokostkou. Brácha hrál na osmnáctkách v Německu, tam byla tak neskutečná atmosféra, až mě mrzelo, že si před ní nemůžu zahrát.

Po zápase s Němkami si můžeš odškrtnout i svůj první gól na MS…
Jsem hrozně ráda, že jsem to nenarvala do betonu nebo do plexiskla. Není to ale nic klíčového, z vítězství mám větší radost. Body jsou pro mě až na posledním místě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení