Akademie Bílí Tygři Liberec

Po dvou letech zpět v A-týmu! Nečekal jsem to, směje se Jan Víšek

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Do zápasu s Kometou zasáhl i domácí odchovanec Jan Víšek, který v posledních sezónách nastupuje za prvoligové Benátky nad Jizerou. Útočník, který za Tygry odehrál pět set osmdesát jedna utkání a připsal si sto sedmdesát tři bodů, tak po téměř dvou letech opět oblékl dres s Tygrem na prsou.

Liberečtí v utkání s brněnskou Kometou prokázali týmového ducha a i přes nepovedený vstup do utkání dokázali skóre srovnat a nakonec v prodloužení obrat dokonali a připsali si tak již dvanáctou výhru v řade. "Začátek utkání nám hrubě nevyšel. Nedokázali jsme dostatečně pokrývat modrou čáru a Kometa se dokázala třikrát v řadě prosadit. Byly to takové zvláštní góly po odrazech nebo tečích", říká Víšek.

K radosti sedmi tisícovek diváků, které do hlediště liberecké arény dorazily se ale Bílí Tygři dokázali oklepat a postupně gólové manko smazali. "Naštěstí jsme se pak zvedli a začalo nám to tam padat. Musím říct, že nám dnes hodně pomohli fanoušci, kteří nám připravili vynikající atmosféru", chválil liberecké příznivce útočník, který naposledy nastoupil za první tým Bílých Tygrů 18. 1. 2015.

Víšek se vymanil ze sevření Lukeše.

Hlavním úkolem Jana Víška v zápase s Kometou však nebylo střílení gólů, ale především bránění přesilových her soupeře. Trenér Pešán totiž Víška nejčastěji nasazoval právě při početních výhodách soupeře. Celkem si šikovný pravák v utkání s jihomoravským týmem připsal šestnáct střídání a osm odehraných minut, za které dokázal jednou ohrozit branku soupeře střelou.

V letošní sezóně zatím Víšek nastoupil ke dvaceti šesti utkáním za Benátky nad Jizerou a na prvoligovém kontě má osmnáct kanadských bodů za sedm tref a jedenáct asistencí. "Rozdíl mezi první ligou a extraligou samozřejmě je. Tady jsou hráči o něco zkušenější, efektivnější a dokáží využít každého zaváhání. Ale i v první lize hraje hodně šikovných kluků", hodnotí útočník se sedmdesát šestkou na zádech.

Právě cifra na Víškově dresu mohla některé diváky zarazit. Tvořivý útočník totiž po celou svoji kariéru nosil dres s číslem šestnáct. "To číslo pro mě bylo překvapení. Myslel jsem si, že dostanu šestnáctku. Ale to nevadí, sedmdesát šestka to je skoro jako šestnáctka", směje se Víšek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení