Akademie Bílí Tygři Liberec

Po vánoční pauze znovu do akce! Juniory čekají pražská "S," dorost míří na Moravu

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládežnický hokej se na klubové úrovni konečně vrací. Královská kategorie do 20 let odehraje prestižní domácí zápasy proti Spartě a Slavii, sedmnáctka se pro změnu chystá do vzdálených destinací, představí se totiž ve Zlíně a Přerově. Držte palce!

Po domácích výhrách porážka s posledním

Před Vánoci junioři zvládli domácí dvojzápas na jedničku. Litvínov přehráli 3:1 a tři body brali také proti Chomutovu. Tygrům skvěle vyšla první polovina utkání a vypracovali si vcelku pohodlný náskok 4:1. Chomutovští ale nic nezabalili a nakonec to bylo drama až do závěrečné sirény! Vítězství 4:3 už však svěřenci Milana Plodka uhájili. "Byl to vyrovnaný zápas. Bylo vidět, že obě sestavy měly hodně starších kluků. Tím pádem to bylo i trochu tvrdší, ale zároveň dle pravidel. My jsme využili šance a to rozhodlo," hodnotil trenér.

Hned nato se šelmy vydaly na led poslední Jihlavy. Ta se ale vzepjala papírovým předpokladům a v trošku nervózním utkání se spoustou trestů na obou stranách si skvělým výkonem uhrála výhru 5:3. Liberci k bodovému zisku nepomohly ani dvě přesné rány Jana Křepelky. "Věděli jsme, že soupeř bude bojovat," podotkl Plodek. "Mysleli jsme si, že to uhrajeme hokejem, ale bohužel se nám to nepovedlo. Dukla byla houževnatá, dohrávala každý souboj a nám se toto nedařilo."

30. kolo: Liberec - Sparta (pátek, 17:00)

Těžko byste napříč libereckými mládežnickými kategoriemi našli z hlediska minulých let větší rivaly, než juniory a Spartu. Ta prožívá další povedený rok a okupuje šestou příčku tabulky. Cesta k úspěchu by mohla vést přes kvalitní přesilovky Tygrů, Pražany totiž malinko trápí hra v oslabení. V posledním utkání smetli vedoucí Vary 6:2.

První vzájemný duel na sparťanském ledě přinesl nadstandardní podívanou. Naši mladíci soupeře zaskočili a po úvodní části vedli 3:0. Domácí se dvěma zásahy vrátili do hry, výhru si už ale Severočeši utéct nenechali a za výsledek 5:2, pod který se výrazně podepsal dvougólový Adam Měchura, brali plný počet bodů.

31. kolo: Liberec - Slavia (sobota, 12:00)

V sobotním poledni rozehrají šelmy souboj se Slavií, která dost možná nachází potřebnou herní pohodu. V tabulce se ještě nachází až na šestnáctém místě s nejnižším počtem vstřelených branek a desetibodovou ztrátou na Liberecké, avšak z posledních šesti utkání hned pět zvládla!

Plodkovi svěřenci budou rozhodně chtít navázat na předchozí souboj, ve kterém si na Slavii vystříleli vítězství 7:2. Výsledek je to ovšem malinko zavádějící, po herní stránce se jednalo o vcelku vyrovnaný souboj, Pražané dokonce byli jasně střelecky aktivnější. Přijďte naše mladíky proti soupeřům z hlavního města podpořit do Svijanské arény!

Jako na horské dráze

Vypadá to, že se dorostenci v dosavadním průběhu nadstavbové skupiny o pořadí v play-off snažili co nejvíce potěšit fanoušky ofenzivního hokeje. Jejich zápasy nabízejí obrovské množství branek!

Z bláznivého utkání v Plzni odešli se třemi body, když soupeře rozstříleli 8:2. Rozhodla skvělá produktivita Tygrů, skórovali totiž z každé čtvrté střely, která na domácí klec mířila. Jakub Hujer se navíc blýskl druhým hattrickem za sebou! Trenér Richard Lobo byl však poměrně kritický. "Z mé strany nejsme vůbec spokojení, co jsme tady odehráli," začal. "První dvě třetiny byly špatné, třetí už byla lepší, nicméně to bylo dané tím, že po pár gólech už byl soupeř zlomený. Předvedená hra nebyla dobrá, máme stále na čem pracovat."

V posledním předvánočním zápase hostili Liberečtí Kladno. A diváci se znovu nenudili! Severočeši si i přes spoustu šancí soupeře vypracovali náskok 5:2, udržet se jim ho ovšem nepodařilo. Rytíři pořádně zabrali, třetí periodu ovládli na střely 19:9 a při hře bez gólmana dotáhli úspěšný comeback. O držiteli bonusového bodu rozhodly nájezdy, ve kterých byli šikovnější kladenští hokejisté a zvítězili 6:5. Bílí Tygři tedy budou mít co napravovat!

nadst. - 7. kolo: Zlín - Liberec (pátek, 14:00)

Souboj s Berany bude pro Lobův výběr velice důležitý, oba týmy totiž v tabulce dělí pouze skóre, které má aktuálně Liberec lepší. Berany před Vánoci nejprve potkala nepříjemná série pěti nezdarů v řadě, jenže poté dvakrát vysoko zvítězili, když si doma pochutnali na Pardubicích (7:3) a Karlových Varech (6:1). Jak zápas o šest bodů dopadne?

nadst. - 8. kolo: Přerov - Liberec (sobota, 12:00)

O den později se Liberečtí přesunou směrem na sever, aby vyzvali přerovské Zubry. Ti zatím mají v nadstavbě hodně nelichotivou bilanci, stále totiž vyhlížejí první výhru. Na Spartě k ní nebyli daleko, i přes dobrý výkon ale padli 1:3. Doma s Mladou Boleslaví už se zrodil mnohem jednoznačnější výsledek 2:6. Bílí Tygři se tedy budou snažit potvrdit roli favorita.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení