Akademie Bílí Tygři Liberec

Pod Ještěd míří Kometa! Kdo urve důležitou výhru?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Základní část extraligy vrcholí a Tygři mají stále šanci umístit se mezi nejlepšími čtyřmi týmy. Získají klíčové body proti Kometě? Zápas s Brnem začne v Home Credit Areně v pátek od 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Aktuální situace v tabulce

Bílí Tygři mají již postup do play-off zajištěný a zároveň už s určitostí ví, že ho budou začínat před vlastními fanoušky, jelikož devátá Mladá Boleslav je nemůže předhonit. Poslední domácí výhrou nad Třincem se ale šelmy dokonce vrátily do boje o elitní čtyřku, která pro ně stále není zapovězena. Na třetí Spartu i čtvrtou Plzeň ztrácí čtyři body a vůči indiánům mají dokonce ještě zápas k dobru. Nutno však podotknout, že před Libercem se ve vyrovnané tabulce nachází ještě Pardubice a České Budějovice. Kromě vlastních výher tak budou Severočeši ke kýženému postupu potřebovat i pomoc od ostatních soupeřů.

To Kometa má momentálně jiné starosti. Z posledních šesti duelů totiž vyhrála pouze jeden a propadla se až na dvanáctou příčku, tedy tu poslední postupovou. Stále ovšem mohou Moravané vybojovat pro vyřazovací boje výhodnější pozici, neboť na devátou Mladou Boleslav ztrácí pouhých pět bodů. Zároveň se však musí ohlížet i pod sebe, jelikož rozdíl mezi nimi a třináctou Energií činí jen čtyři bodíky.

Jaroslav Pavelka o zápasu s Oceláři
Utkání s Třincem bylo o jednom gólu, který jsme nakonec dali my. Jsme rádi, že body zůstaly v Liberci. Stále chceme bojovat o elitní čtyřku.

Koho sledovat

Liberecký útočník Jakub Klepiš vstřelil proti Třinci vítězný gól, když ve třetí třetině využil přesilovou hru. Byla to jeho první branka po návratu ze zranění, přidá proti Kometě další?

Pokud nastoupí, vyplatí se z brněnského týmu sledovat brankáře Marka Čiliaka. Slovenský gólman se do Komety vrátil na konci přestupového období a zatím drží svou úspěšnost zásahů na hodnotě 92,6 %.

Play-off se blíží

Základní část už odpočítává svá poslední kola a boj o pozice vrcholí. Tygrům jde o postup mezi nejlepší čtyři mužstva, Kometě zase o co nejvýhodnější místo pro předkolo play-off. Dá se tak očekávat další úporná bitva plná osobních soubojů a potyček. Zápasy jsou nyní hodně fyzické, příprava na play-off je znát. Všichni se ladí na to důležité, už není na co se šetřit. Každý si začíná uvědomovat vážnost situace,“ říká obránce Lukáš Derner.

Liberečtí mají zatím s Kometou negativní bilanci, naposledy ji však porazili na jejím ledě 4:1. Potvrdí smečka stoupající formu a uspěje i tentokrát, nebo se budou z důležitých bodů radovat Jihomoravané? Předposlední domácí utkání základní části začne v pátek od 18 hodin!

Poslední vzájemný zápas

HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec 1:4
Branky a nahrávky: 22. R. Pavlík (Vincour, Rákos) – 36. M. Zachar (Gríger), 49. Birner (Štibingr, Filippi), 59. M. Zachar (P. Jelínek), 60. Filippi (M. Ivan).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení