Akademie Bílí Tygři Liberec

Posila Daniel Bukač: Nabídka Bílých Tygrů? Neváhal jsem!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Nejnovější tváří v kabině Bílých Tygrů je obránce Daniel Bukač. Poslední tři roky strávil v zámořských juniorských soutěžích, zahrál si i na posledním mistrovství světa do 20 let. Nyní se již tento urostlý bek rozkoukává v novém prostředí. "Můj cíl? Makat a zlepšovat se," hlásí.

Mohl bys popsat, co vedlo k tvému přesunu do Liberce?
Dostal jsem nabídku, nad kterou jsem vlastně ani moc neváhal. Jsou tu skvělé podmínky a výborné zázemí. Před rokem jsem tu dva týdny byl a viděl jsem, jak organizace funguje, takže jsem teď už dobře věděl, do čeho jdu. Bylo to rychlé, celé to trvalo asi týden. Měl jsem hned jasno, že nabídku přijmu.

Jaká by měla být tvá role v týmu?
Mluvili jsme spolu s Filipem Pešánem, který mi to nastínil jasně. Že tu jsem, abych makal a rozvíjel se. Takže budu makat. (úsměv)

Máš za sebou několik sezon v zámořské juniorské soutěži. To musela být velká zkušenost?
Dalo mi to hodně. Tréninky jsou v zámoří hodně intenzivní. Nejdřív jsem hrál dva roky WHL, potom rok OHL. V prvním roce se mi dařilo, chodil jsem i na přesilovky. Potom jsem si zranil koleno, musel jsem na operaci, takže jsem ve druhém ročníku odehrál jen asi posledních třicet zápasů. V poslední sezoně v Americe jsem zase plnil hlavně roli defenzivního beka, takže mi nezbylo, než tu roli přijmout. Alespoň jsem se v tom trochu zdokonalil.

Absolvoval jsi i kempy Bostonu Bruins. Jaké to bylo?
Skvělá zkušenost! Byl jsem tam dvakrát na development kempu, jednou na nováčkovském kempu. Zahrál jsem si s Chárou nebo Krejčím, což je pro mladého kluka něco nepředstavitelného. Prostě paráda.


Daniel Bukač (v popředí) na tréninku Bílých Tygrů

Liberecké organizaci se v posledních letech daří vychovávat skvělé beky. Byla to pro tebe extra motivace sem jít?
Určitě. Pro můj rozvoj je to podle mě nejlepší možná štace. Věřím, že tu dokážu hokejově růst. A kdo ví, třeba si jednou splním sen a do Ameriky se vrátím.

Jak by ses jako hráč charakterizoval?
Jsem takový dvoucestný bek. Nejsem vyloženě čistokrevný defenzivní obránce nebo naopak ofenzivní bek, od obojího trochu. Základem jsou defenzivní úkoly, a když je k tomu příležitost, rád pomůžu také ofenzivě.

Co považuješ za své největší přednosti?
Řekl bych, že mám dobré periferní vidění a s tím související rozehrávku. Také mám na beka solidní proporce co se výšky a hmotnosti týče. Zároveň ale vím, že musím ještě zapracovat na střelbě.

Už ses stihl seznámit se spoluhráči?
Ano, všechno je tu naprosto v pohodě. Nemůžu si stěžovat, je tu super kolektiv. Navíc je tu řada zkušených hráčů, kteří už mají leccos za sebou a od kterých se můžu hodně učit. Jsem rád za každou radu, kterou mi dají. Chci herně růst a co nejvíce se zlepšovat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení