Akademie Bílí Tygři Liberec

Potvrdí Tygři dobrou formu? V cestě jim stojí Hradec!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Svěřenci trenéra Patrika Augusty dokázali poprvé v sezóně vyhrát tři zápasy v řadě a v podobném duchu budou rozhodně chtít pokračovat. V příštím utkání je ale rozhodně nečeká nic lehkého, zavítají totiž na led silného Hradce. Úvodní buly duelu tabulkových sousedů padne v pondělí v 18:00 před kamerami ČT Sport!

Zlepšující se forma

Tygři se dokázali vzpamatovat z výsledkově nepovedené podzimní pasáže a v poslední době předvádějí zlepšené výkony. Z předchozích šesti zápasů vyhráli hned pět, na kontě navíc momentálně mají sérii tří výher v řadě. V tabulce se sice stále nacházejí na sedmé příčce, na třetí Mladou Boleslav ale ztrácejí jen osm bodů.

V posledním utkání přivítali Liberečtí v severočeském derby Litvínov. Na vítězství si domácí zadělali už v úvodní třetině, kterou vyhráli 2:0. V druhé dvacetiminutovce přidali další čtyři branky a už bylo prakticky rozhodnuto. Hosté sice ještě ve zbytku zápasu snížili, Tygři ale nakonec vyhráli 6:3. Hattrickem Gordieho Howea se blýskl mladý útočník Matěj Pekař, dva góly si zase připsal Adam Musil.

Trenér Patrik Augusta hodnotí zápas s Litvínovem:

„Jsme spokojeni s naší produktivitou v prvních dvou třetinách. Hráli jsme dobře, kontrolovali jsme zápas. Třetí část už se nám úplně nepovedla, na můj vkus jsme darovali soupeři příliš šancí. Naštěstí jsme ale měli náskok."


Jako na houpačce

Hradec v poslední době střídá horší zápasy s těmi lepšími. Z minulých tří utkání si připsal čtyři body a stejně jako Tygři se pohybuje ve středu tabulky. Aktuálně má na svém kontě o pouhé tři body víc než náš tým, Liberec by tak v případě výhry v základní hrací době Východočechy dohnal. O motivaci tak rozhodně bude postaráno!

V minulém kole zavítal Mountfield na led Zlína. Bojovné utkání bylo po úvodních dvou třetinách vyrovnané, v poslední dvacetiminutovce ale rozhodl o těsném vítězství Východočechů Jakub Orsava.

Právě Orsava patří k nejproduktivnějším hráčům Hradce. Tím vůbec nejproduktivnějším je obránce Filip Hronek, který už ale odcestoval zpět do zámoří, kde stráví zbytek sezóny. Kromě nich se ještě hodně prosazují útočníci Radek Smoleňák a Vladimír Růžička. Vyzrají i na obranu Bílých Tygrů?


Domácí tým vyhrává

Severočeši se v této sezóně s Hradcem utkali už dvakrát a v obou zápasech se potvrdila výhoda domácího prostředí. Nejdříve musely tvrdý boj na východu Čech rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli díky Kellymu Klímovi úspěšnější domácí. V sedmnáctém kole ale ukázali svou sílu Liberečtí a s přispěním dvougólového Dávida Grígera a jistého výkonu Petra Kváči vyhráli jednoznačně 4:1.

Využijí opět Hradečtí výhodu domácího stadionu, nebo se budou radovat Tygři? Zápas o důležité tři body začne v pondělí od 18:00 a vy ho budete moct sledovat na ČT Sport. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 30
Bilance: 12 – 5 – 0 – 4 – 9
Skóre: 90:82

Zajímavosti

  • Michal Birner se trefil v obou vzájemných zápasech letošní sezóny. Uspěje zkušený útočník i tentokrát?
  • Velice specifické bude utkání pro momentálně hradeckého Marka Zachara a libereckého Radovana Pavlíka. Oba se totiž poprvé v kariéře postaví proti svým mateřským klubům!
  • Jedním z faktorů, ve kterém by Tygři mohli mít navrch, jsou přesilovky. Severočeši totiž procentuálně v tomto ohledu patří k nejlepším celkům celé soutěže, Hradec je naopak třetí nejhorší. Potvrdí se data i na ledě?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení