Akademie Bílí Tygři Liberec

Pracant měsíce května Had: Letní příprava se hodně posunula, chci do toho dát vše

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Dalším pracantem měsíce akademických týmů byl vyhlášen obránce kategorie U20 Petr Had. Ten se společně se svými spoluhráči připravuje na nový ročník, jak ho cena během náročné letní přípravy motivuje a proč se těší na vložený týden ledu?

Jak vnímáš cenu "Pracant měsíce"?
Vnímám ji především jako ocenění tvrdé práce, kterou jsem se snažil v celém měsíci odvádět. Chtěl jsem být co nejpilnější, abych se maximálně připravil na následující sezonu.

Další sezona bude důležitá, viď?
Bude. Musím do ní jít naplno, protože půjde možná o mojí poslední sezonu. Chci se ukázat v co nejlepším světle a tvrdě makat.

Hraje se ti pod tlakem lépe? Někteří kluci to tak mají.
Asi jo, mám rád, když se vážně o něco hraje. Dá se říct, že mi stres a nátlak pomáhají.

Kdybys měl zhodnotit minulou sezonu, v čem bys řekl, že se ti dařilo?
Dařilo se mi v rozehrávce a přesnosti, ale určitě je potřeba v nadcházející sezoně zlepšit nasazení. Chci dávat hokeji opravdu všechno. Nejvíc, co můžu. A navíc jsem se radil i s kondičním trenérem Tomášem Krámským...

O čem?
Potřeboval bych přibrat, takže to v podstatě neustále řešíme. Snažím se najít cestu, aby se to povedlo a to co nejefektivněji.

Patříš k těm hráčům, kteří si letní přípravu užívají?
Že bych měl letní přípravu úplně rád, to se asi říct nedá, ale vím, že je to potřeba. První dva týdny jsou samozřejmě bolestivé, tělo si potřebuje zvyknout, od druhé půlky mě kondiční příprava baví.

Petr Had

Navíc letní příprava v klubu ušla dlouhou cestu.
To určitě. Když jsem v Liberci začal hrát, tak se pracovalo hlavně na vytrvalosti. Teď přišla na řadu výbušnost a výbušná vytrvalost, abychom dokázali jet celých třicet minut úplně nadoraz. Mělo by nám to mnohem víc pomoct, je to určitě posun.

A také se můžete těšit na vložený týden na ledě.
To je velké pozitivum. Na led se těší každý, přijdou na řadu i nějaké hry, je to už takové uvolněnější.

Hecujete se teď nějak v týmu? Třeba kdo zaběhne rychleji rovinky během tréninku?
Soutěže úplně s kluky nemáme, ale věřím, že všichni chtějí být sami co nejlepší a to je motivuje, aby ze sebe vydali všechno. Každý cítí konkurenci a snaží se jet na 200 %, aby ukázal, že na to má.

A že konkurence bude velká.
Bude, tlačí se na nás kluci zespoda. Příští rok budeme muset do dospělého hokeje a tvrdě bojovat o místo. Snažím se takové úvahy zatím pouštět z hlavy. Soustředím se na sebe a na to, abych předvedl nejlepší výkon, který ve mně je. Snad se výsledek dostaví.

Právě výsledky jsou něco, co vašemu ročníku trochu chybí, že?
Určitě bych chtěl příští sezonu konečně přejít přes čtvrtfinále a zahrát si o medaile. Je potřeba maximum dřiny, abychom se k vytouženému úspěchu dostali.

A konečně porazili Spartu, která vás už několikrát za sebou vyřadila.
Bylo to velké zklamání. Hodně jsme sérii prožívali a sráželo nás, když jsme přišli o vedení. Chleba se lámal u psychiky. Emočně jsme sérii neustáli.

Teď možná bude i na tobě, abys byl mladším hráčům příkladem, ne?
Určitě. Už jsme měli pár pohovorů s trenéry a řekli mi, co po mně budou chtít.

A to?
Chtěli, abych byl ofenzivnější bek a chtěli, o což se budu snažit, abych týmu pomáhal jak vzadu, tak v útoku. Cílem bude přispívat i góly a asistencemi, nebo akcemi, ze kterých může padnout gól.

Velkou motivací budou určitě nejen pro tebe Benátky.
Jsou dalším cílem, který bychom měli mít v hlavě. Díky svým výkonům se můžete dotknout úplně rozdílného dospělého hokeje. Budu se snažit dělat maximum, abych si mohl na farmě A-týmu zahrát.

Pár zápasů sis ozkoušel už na konci minulého ročníku.
To je pravda.

V čem tedy vidíš největší rozdíl oproti dospělému hokeji?
Nejvíc ve tvrdé hře. Hráči jsou o dvě kategorie váhově úplně jinde. Zápas je hodně o soubojích, zkušenostech, mezi které patří i rozhození soupeře, také o skrytých faulech. Říká se, že bruslařsky jsou juniorky nejrychlejší soutěže, mužský hokej ale právě tento aspekt nahrazuje přihrávkami. Tvrdými, prudkými a přesnými. Samozřejmě se hraje také více takticky, týmy jsou na sebe připravené a hra se odvíjí od maličkostí, na nichž se dál staví.

Další velkou vzpruhou může být právě i ocenění tvé práce. Začátek letní přípravy je asi nejlepší možný čas, ve který mohlo přijít, ne?
Může a bude motivací. Jsem rád, že jsem byl zvolen já, ale jde spíš o takové osobní potvrzení, že jdu správnou cestou. Musím se snažit ještě mnohem víc. Pokud chci něčeho dosáhnout, musím zabrat.

Petr Had

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení