Akademie Bílí Tygři Liberec

Pracantem měsíce srpna byl zvolen německý útočník Bennet Rossmy!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tělovýchovná jednota pravidelně vyhlašuje Pracanta měsíce. Ocenění je odměnou pro nejvíce makajícího hráče liberecké akademie. Za srpen jej obdržel talentovaný střelec Bennet Rossmy, jehož hokejový příběh je vskutku inspirativní!

Bennet se sice narodil v Německu, k českým hranicím to však měl poměrně blízko. S hokejem začal ve druhé třídě v Jonsdorfu, kde ovšem kvalita nebyla zrovna nejvyšší. Sám hráč tedy vytušil, že je potřeba udělat další krok. "Bavil jsem se s tátou, že bych chtěl jít do Liberce. Rozhodli jsme se, že to zkusím, takže jsem sem přijel na trénink a trenéři mi řekli, že se jim líbím a že tu mám zůstat. No a doteď jsem hráčem Bílých Tygrů, popisuje Rossmy, jak se ocitl v liberecké organizaci.

Zajímavé je, že v současnosti už mluví naprosto plynule česky. To je na cizince úžasný počin! Začátky ale pochopitelně tak snadné nebyly. "Na začátku jsem česky vůbec neuměl, takže to nebylo jednoduché. Ale měl jsem v týmu jednoho spoluhráče, který uměl německy, takže jsem se mohl bavit alespoň s ním. To mi ten přechod do nového prostředí docela usnadnilo," ohlíží se.

Pro Rossmyho byla, co se individuálních výkonů týče, zlomová zejména minulá sezóna. V ní šikovný útočník nastupoval za liberecký dorost, se kterým získal mistrovský titul! Sám měl navíc v týmu jednu ze zásadních rolí. Během 35 utkání dokázal nashromáždit 46 bodů. Na finálovém turnaji navíc oblékl dres s kapitánským céčkem na hrudi!

"Radši prohraji 0:1, než abych nehrál férově"

"Je to fantastické. Normálně jsem ale jen asistent, náš kapitán Kuba Šedivý se zranil, tak jsem ho zastoupil, podotýká skromně. Ve stejném roce na sebe Rossmy navíc upozornil také úžasným gestem fair-play v napínavém zápase play-off se Slavií, když odvolal faul na svoji osobu. Sám v tom ale nic hrdinského nevidí. "Radši prohraji 0:1, než abych nehrál férově. To ke sportu prostě patří."

Forvard, který hraje také za mládežnické výběry Německa, o letních prázdninách oslavil teprve své šestnácté narozeniny. Přesto už je od letoška pevnou součástí sestavy juniorského celku! Proti sobě tak často má až o čtyři roky starší protivníky. Hlavu si z toho ovšem nedělá, za osm utkání už stihl vstřelit dva góly.

Rossmy sní, že jednou bude nastupovat za A-tým Bílých Tygrů. Dalším důležitým mezikrokem je nicméně takřka pro všechny přední hráče z Tělovýchovné jednoty farma v Benátkách, která jim dává příležitost čerpat nesmírně cenné zkušenosti ve kvalitní Chance lize. "Je parádní, že mladí kluci mohou hrát profesionální soutěž a postupně získávat zkušenosti mezi chlapy. Farma navíc trénuje přímo tady, v Liberci. Doufám, že jednou třeba dostanu také šanci si tam zahrát," přeje si.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení