Akademie Bílí Tygři Liberec

Před tolika lidmi jsem ještě nechytal, říká ke své premiéře Daniel Král

Date of publication Author Jan Kordík

Liberec - Ani čtvrté utkání Bílých Tygrů v sezóně nepoznalo svého vítěze již v základní hrací době. Jelikož se žádný z celků neprosadil ani v prodloužení, tak následovaly nájezdy, ve kterých si bonusový bod vystřelili Brňané. Extraligový debut si však připsal gólman Daniel Král, jehož premiéře přihlíželo v Home Credit Areně téměř pět tisíc diváků.

Máš za sebou svou extraligovou premiéru, jak se za ní ohlížíš?
Strašně moc jsem si to užil. Čekal jsem na tuhle šanci dlouho a hodně jsem makal, abych ji dostal. Na začátku jsem byl hodně nervózní, protože jsem před tolika lidmi ještě nechytal. Byl jsem hodně nesvůj, ale po pár zákrocích jsem se do toho dostal a všechno ze mě spadlo. Navíc mi hodně pomohli kluci v poli. Chtěl bych jim poděkovat za to, jak hráli a usnadnili mi moji premiéru.

Šlo na tebe pouze 18 střel, byl to pro tebe těžký souboj i z tohoto pohledu?
Všichni gólmani vždy říkají, že jsou radši, když na ně létá více střel a je to pravda. Kometa měla málo střeleckých pokusů, ale i tak jsem se snažil udržovat v tempu. Když už potom mělo Brno šanci, tak to byl těžký zákrok.

Tvůj protějšek Dominik Furch zaznamenal 54 zásahů. Myslíš si, že mu to do nájezdů pomohlo?
Rozhodně byl víc vytížený. Snažil jsem se sice stále bruslit, ale byl jsem ztuhlejší. On musel být oproti mně ve varu.

Patrik Augusta na adresu Daniela Krále
Daniel to neměl vůbec jednoduché, ale chytal parádně. Šlo na něj pár střel a nebyl tak dostatečně zahřátý, i přesto však předvedl několik důležitých zákroků.

Kdy ses vůbec dozvěděl, že v utkání nastoupíš?
Ještě v pátek jsem odchytal zápas v juniorce a když jsem v sobotu ráno přišel na trénink, tak mi to řekl trenér gólmanů.

Bylo pro tebe hodně obtížné přepnout se z juniorské extraligy do té seniorské?
Kvůli dlouhým pauzám v libereckém A-týmu jsem nastoupil kromě dvacítky i za Litoměřice v Chance lize. Všechny tyhle soutěže jsou úplně jiné, a proto je to hodně těžké. Juniorský hokej je oproti dospělému úplně odlišný. Snažím se ale pracovat tak, abych to zvládal.

Předal ti Petr Kváča před tvým prvním soutěžním střetnutím nějaké rady?
Strašně mi pomohl. Před zápasem mi říkal, jak k tomu mám přistoupit, stejně tak trenér brankářů Martin Láska. Říkali mi, ať si hlavně svoji premiéru užiju a dám do toho všechno.

Dostal jsi od nich tipy i před samostatnými nájezdy?
Petrovi se v nich teď dařilo, takže mi něco poradil. Bohužel mi tam ale spadlo dost gólů. Bylo vidět, že nájezdy jeli zkušení hráči. Je to pro mě ale na druhou stranu zase nová zkušenost.

V minulé sezóně ses v juniorské soutěži střetával s Eduardem Šalém, který nastoupil i nyní. Sledoval jsi ho tím pádem víc?
Byl na ledě jediný s košíkem, takže jsem o něm věděl. Jinak jsem ho moc nevnímal. Vždycky mi ale v nájezdech dával puk mezi nohy a teď udělal kličku.

Extraligový debutant Daniel Král při práci

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení