Akademie Bílí Tygři Liberec

Předkolo pokračuje! Tygři míří do Brna

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Po pouhém dni přestávky čeká Bílé Tygry a i všechny ostatní celky třetí duel předkola play-off. Za stavu 2:0 na zápasy odjíždí svěřenci Patrika Augusty do Brna, kde se pokusí proměnit mečbol na postup do čtvrtfinále. Utkání začíná na ledě Komety v pondělí od 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Liberečtí hokejisté vstoupili do letošního play-off tou správnou nohou a ovládli obě střetnutí na domácím ledě. Ani jedno vítězství se ovšem nerodilo vůbec lehce! V tom prvním totiž Kometa zvrátila dvougólové manko a dostala se do vedení, jenže Tygři se vrátili zpět do hry ve vlastním oslabení, kdy vyrovnal kapitán Petr Jelínek. Výhru a první bod následně ještě ve druhé třetině vystřelil šelmám Adam Najman.

Také ve druhém duelu hosté otočili skóre a už to vypadalo, že si dojdou pro vyrovnání série. Sedmnáct vteřin před koncem při závěrečné power-play ale Jakub Klepiš zařídil prodloužení, které vzápětí rozhodl Martin Faško-Rudáš! Na jih Moravy tak svěřenci Patrika Augusty vyráží s vedením 2:0 a postupovým mečbolem. Stále však není nic hotového! Kometa byla v obou zápasech Liberci více než vyrovnaným soupeřem a nyní bude mít navíc výhodu ohlušující atmosféry brněnského stadionu. Tygři tak mají před sebou stále spoustu práce.

Patrik Augusta o vedení 2:0 na zápasy
V Brně nás nečeká nic jednoduchého. Obě utkání byla velmi vyrovnaná, rozhodly maličkosti, možná i trochu štěstí. Jsme rádi, že jsme mu šli naproti, dva zápasy ale stále nic neznamenají.

Koho sledovat

Obránce Ladislav Šmíd vstoupil do play-off ve velkém stylu. Gól sice nevstřelil, zato má ale na svém kontě už čtyři asistence a za obě utkání strávil na ledě v průměru 27 minut a 5 vteřin.

Fantom Peter Mueller je zatím hlavním tahounem Komety. Dohromady se trefil třikrát a zaznamenal navíc jednu přihrávku. Z pěti branek Komety v předkole tak neměl prsty pouze v jedné!

Příběhy předkola

Mladí liberečtí hráči si svými výkony řekli o pozornost už během základní části, důvěru ale realizačnímu týmu splácí plnými doušky i v play-off. Vždyť vítězný gól v prvním duelu vstřelil útočník Adam Najman, jenž se narodil v roce 2001. Prodloužení druhého zápasu pak rozsekl jen o necelý rok starší Martin Faško-Rudáš. Ten se mimochodem prosadil počtvrté v této sezóně, poprvé však před libereckými fanoušky. První branku na domácím ledě si tak schoval na ten správný okamžik!

Martin Faško-Rudáš o jeho gólu
Užil jsem si ho nesmírně. Jsem strašně vděčný za to, že jsem konečně mohl fanoušky slyšet skandovat moje jméno.

Významné jubileum poté oslavil naopak velmi zkušený obránce Lukáš Derner, jenž nastoupil k 900. utkání v extralize. Jaká byla jeho reakce na dosažení této mety se dočtete zde.

Předkolo play-off bude nyní pokračovat na ledě Komety, která bude ze všech sil odvracet vyřazení a konec sezóny. Tygři se budou naopak snažit o zisk třetí výhry a postup do čtvrtfinále. Třetí bitva série začne v pondělí v 18:00!

Předkolo play-off

Pátek 11. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 4:3
Sobota 12. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 3:2p
Pondělí 14. března: HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec (18:00)

Úterý 15. března: HC Kometa Brno vs. Bílí Tygři Liberec (případný 4. duel)
Čtvrtek 17. března: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno (případný 5. duel)

Reportáž ze druhého utkání předkola, v němž Tygři vyrovnali sedmnáct vteřin před koncem, si můžete prohlédnout v následujícím videu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení