Akademie Bílí Tygři Liberec

Proti Vítkovicím budou Liberečtí bojovat už o sedmou domácí výhru v řadě!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygři se nacházejí uprostřed třízápasové domácí série. Na řadě je souboj s nevyzpytatelnými Vítkovicemi, kterým se sice poslední utkání úplně nepovedla, ale přesto určitě nebudou snadným soustem. Naši hokejisté budou usilovat o další výhru před svými fanoušky. Ta by byla v pořadí už sedmá za sebou, naposledy v Home Credit Areně padli 27. října se Spartou. Buďte u toho!

Jako den a noc

Minulý víkend zažili Tygři dva zcela rozdílné duely. Nejprve se v pátek vydali do Litvínova, kde sice nebyli herně nikterak výrazně horším týmem, avšak domácí předváděli lekci z produktivity. Během druhé části vedli už 5:0, a i když se Liberečtí zmátořili a snížili na rozdíl tří branek, ve velkém obratu už pokračovat nedokázali. Verva vstřelila ještě jeden gól a upravila skóre na finálních 6:2 z jejího pohledu.

V neděli už to byla v Home Credit Areně jiná písnička. Fanoušci si mohli zatančit do rytmu hitu "Ne pětku ne," a libozvučnější tóny jim zahráli rovněž jejich oblíbenci. Nádherný zápas s Kometou totiž ovládli poměrem 5:2, a bylo se na co dívat! V utkání se prosadili hned dva premiéroví střelci z obranných řad. Přesilovou hru zužitkoval na pravém kruhu střílející Matěj Stříteský, a ještě před ním se ranou od mantinelu zaskvěl Taylor Doherty. Nejmohutnější hráč extraligy byl ze své první trefy v modrobílém dresu pochopitelně nadšený.

Taylor Doherty o svém gólu

"Puk se zpoza brány dostal k mantinelu u modré čáry, já jsem si pro něj sjel a zkusil jsem vystřelit, naštěstí z toho byl můj první gól. Měl jsem velkou radost! Sice přišel trochu později, než jsem si představoval, ale hlavně, že už to tam spadlo. Nejdůležitější jsou ovšem tři body do tabulky, ta špička je hodně vyrovnaná, takže je důležitý každý bod! "


Vítkovická šňůra proher

Ridera nevstoupila do soutěže vůbec špatně, jenže v posledních kolech přenechávala body soupeřům. Nejprve padla v Brně, kde se sice svého soupeře pevně držela, nicméně Kometa byla o gól lepší a vyhrála 3:2. Vítkovičtí poté byli na nejlepší cestě k tomu, aby si spravili chuť v domácím prostředí. Nad Hradcem vedli během třetí části 4:2, přičemž se prosadil také bývalý kapitán Liberce, Jan Výtisk. Mountfield ovšem dokonale zvládl závěr základní hrací doby, ve kterém dvakrát skóroval, vyrovnání dokonce přišlo pouhých sedm sekund před koncem. Posléze zvládl i samostatné nájezdy.

Svěřenci kouče Jakuba Petra odehráli ještě v úterý vloženou předehrávku, ve které přivítali Mladou Boleslav. Ta si zřejmě dobře pamatovala předchozí vzájemné utkání na vítkovickém ledě, ve kterém padla 2:3 gólem z poslední minuty. Tentokrát se totiž scénář odehrál ve zcela opačném gardu, a ačkoliv Ridera vstupovala do závěrečné periody ve vedení, nebrala ani bod. Oproti Tygrům má tedy odehráno o zápas víc a ztrácí na ně dva body.

Kvapil proti Romanovi

Obě mužstva se spoléhají na své zástupce v nejvyšších patrech kanadského bodování soutěže. Celému pořadí, jak je dobře známo, kraluje fantom Marek Kvapil. Útočník s číslem 16 bodoval už ve dvaceti zápasech v řadě! V této sezóně se tak může pyšnit už bilancí 12+24. Druhý Petr Holík ztrácí propastných jedenáct bodů. O další bodík zpět se nachází právě vítkovický Ondřej Roman, a už podle skóre 8+16 je jasné, že stejně jako Kvapil plní roli hlavního tvůrce hry svého týmu.

Filip Pešán o blížícím se zápase

"Vítkovice jsou tým, který praktikuje podobný herní systém. Hrají aktivně, předvádějí moderní hokej. Čekám velmi vyrovnaný zápas, jako koneckonců s každým dalším soupeřem. Připravíme se na ně co nejlépe. Věřím, že přijde hodně lidí, a my je rozhodně budeme chtít potěšit dobrým výsledkem."


Ostravané se, jako už tradičně, mohou opřít o Patrika Bartošáka mezi tyčemi. Stále jej nikdo nesesadil z pozice statisticky nejlepšího maskovaného muže extraligy, jehož úspěšnost se nachází nedaleko 94% hranice. Bartošák je naprosto jednoznačnou jedničkou Ridery. Svého parťáka Dolejše pustil do brankoviště pouze jednou, při nedávném utkání s Hradcem totiž po druhé obdržené brance odešel střídat. Jak se na jeho číslech odrazí zápas v Liberci?

To je otázka, na kterou začneme hledat odpověď s úderem páteční 18. hodiny. Rozhodně tedy přijďte do Home Credit Areny a pomozte vytvořit bouřlivou atmosféru! V předchozím vzájemném zápase podlehly šelmy na ledě soupeře v nespoutané přestřelce 4:6, mají mu tedy co vracet.

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 64
Bilance: 30 - 3 - 3 - 5 - 23
Skóre: 178:174

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení