Akademie Bílí Tygři Liberec

První derby letošní sezóny je tu! Tygři míří do Mladé Boleslavi

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po třech domácích utkáních se svěřenci trenéra Patrika Augusty představí na venkovním kluzišti. Nemusí však jezdit daleko, čeká je totiž rival z Mladé Boleslavi. Pro oba týmy se kvůli náročnému programu bude jednat už o čtvrtý duel v tomto týdnu. Jak dopadne? Úvodní buly padne v 16:00, zápas můžete sledovat na 02 TV Sport!

Domácí trojboj

Bílé Tygry čekala po vynucené pauze hned tři domácí utkání v řadě. V tom prvním přivítali Olomouc a vyrovnaný zápas nakonec díky gólu Michala Bulíře zvrátili na svou stranu. Proti Třinci jim však naopak štěstí chybělo a nakonec prohráli 1:3, když Oceláři o svém vítězství rozhodli až v třetí třetině.

V posledním domácím duelu přijel do Liberce rozjetý Hradec. Ten do zápasu vstoupil výborně a díky gólu Kevina Klímy vedl už po necelých čtyřech minutách 1:0. Severočeši však díky třem brankám v druhé třetině otočili vývoj utkání a nakonec vyhráli 4:1. Dvěma góly se blýskl slovenský útočník Dávid Gríger, který po pauze předvádí skvělé výkony.

Dávid Gríger o zápase s Hradcem Králové:

"Určitě nám velmi pomohlo to, že jsme dostali jen jeden gól. Obrana v čele s Petrem Kváčou to zvládla skvěle a my dali čtyři branky, takže super. Jsme moc rádi, že jsme po té porážce s Třincem opět ukázali, že umíme vyhrávat."


Dva ze tří

I Mladá Boleslav má po koronavirové přestávce za sebou už tři utkání. Stejně jako Tygři ovládla dvě z nich, proti Motoru si ale připsala jen dva body za výhru v prodloužení. Bruslaři se následně dvakrát za sebou utkali s brněnskou Kometou, v prvním případě na domácím ledě vyhráli 2:1, v pátek však byli naopak šťastnější Moravané, kteří Středočechy porazili 3:2.

Svěřenci trenéra Radima Rulíka se teď s jedenácti body nachází na sedmém místě extraligové tabulky. Zatím ale odehráli jen sedm utkání, což je méně než většina dalších týmů. Jejich nejproduktivnějším hráčem je s osmi kanadskými body Radim Zohorna, který si v Boleslavi rozehrává před startem zámořské sezóny. Dalším hráčem z Ameriky je exliberecký útočník Michal Teplý.


Boj o každý centimetr ledu

V minulé extraligové sezóně se Tygři s Mladou Boleslaví utkali čtyřikrát a prakticky ve všech případech z toho byl vyrovnaný boj. Jen jednou vyhráli Bruslaři o tři góly, ve zbylých třech utkáních to vždy bylo maximálně jen o dvě branky. V této sezóně se oba týmy dvakrát utkaly v základní skupině Generali Česká Cupu. Nejdříve Liberečtí na domácím ledě zvítězili 2:0, poté se ale Bruslaři pomstili a svého rivala deklasovali poměrem 8:2.

Vše tedy napovídá tomu, že nás čeká velmi vyrovnaný a napínavý zápas. Jak nakonec dopadne? To se dozvíme už v neděli, zápas začíná v 16:00 a můžete ho sledovat na O2 TV Sport!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 40
Bilance: 24 – 7 – 0 – 0 – 9
Skóre: 125:86

Zajímavosti

  • V boleslavském dresu momentálně působí hned tři hráči, kteří si v Liberce podíleli na zisku historického titulu v roce 2016. Jsou jimi brankář Marek Schwarz, obránce Martin Ševc a útočník Jan Stránský.
  • Je pravděpodobné, že dojde k sourozeneckému souboji. Za Bruslaře totiž nastupuje Ondřej Najman, za Tygry jeho bratr Adam. Další zajímavostí je, že jejich strýcem je liberecký trenér Patrik Augusta!
  • A ještě jednou Patrik Augusta. Právě v Mladé Boleslavi bylo totiž jeho poslední trenérské angažmá před přestupem pod Ještěd. Uspěje proti svým bývalým svěřencům?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení