Akademie Bílí Tygři Liberec

První srážka s Kometou! Je tu repríza loňského semifinále

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V rámci desátého kola Tipsport extraligy vyjíždějí šelmy do Brna, na jehož stadion mají sladké vzpomínky. Minulou sezónu zde totiž vítězně zakončily semifinále! Severočeši si zároveň budou chtít spravit chuť po pátečním utkání, v němž těsně nestačili na Pardubice. Kometa nicméně už tradičně složila velice nebezpečný tým, který má za cíl bojovat o nejvyšší příčky! Jak atraktivní souboj dopadne?

Povedený vstup do sezóny nejen na české scéně

Tygrům se od začátku extraligy daří. V české nejvyšší soutěži poznali během úvodních devíti kol jen dvakrát hořkost porážky. Minulý týden se jim navíc podařilo zabrat i na mezinárodním poli Champions Hockey League, v rámci které uspěli na ledě německého Augsburgu.

Kdyby v Bavorsku zaváhali, zavřely by se jim brány vedoucí do vyřazovací části. Liberečtí ovšem velké drama dotáhli do vítězného konce! I díky první brance Adama Musila v našem týmu dospěl souboj až do samostatných nájezdů, v nichž byli naši hokejisté šikovnější a uzmuli potřebný bod navíc. Vítěznou penaltu si na konto připsal Rostislav Marosz, zatímco Marek Schwarz na druhé straně vychytal všechny domácí exekutory. Během utkání si navíc připsal skvělých čtyřicet zásahů!

O postupujícím do play-off CHL tak rozhodne středeční utkání pod Ještědem. Pokud jej Severočeši zvládnou za tři body, mohou slavit. V případě nižšího zisku se v soutěži dále podívá právě německý Augsburg.

Škoda disciplíny

V pátek mířili Tygři na led pardubického Dynama. To se před soubojem s lídrem tabulky nacházelo na jejím opačném pólu. Papírové předpoklady se tentokrát nenaplnily a Východočeši zvítězili po velkém boji 3:2. Všechny tři góly domácího celku pramenily z přesilových her, naši hokejisté tak mohli litovat faulů, zejména z konce druhé třetiny. Oba zásahy Liberce zaznamenal lídr týmové produktivity Michal Birner!

Liberečtí se museli obejít bez svého lodivoda Patrika Augusty, jenž tento víkend z důvodu zdravotní indispozice chybí na střídačce. Také v Brně tedy bude hlavním trenérem šelem Jiří Kudrna, za běžných okolností Augustův asistent. V zápase proti Dynamu litoval zejména nevydařených oslabení.

Jiří Kudrna hodnotí souboj v Pardubicích:

"Utkání v podstatě rozhodly přesilovky, my jsme v nich dostali tři góly a sami jsme si dneska na rozdíl od předchozích zápasů žádnou nepomohli. Myslím si, že ve druhé třetině jsme tam měli spoustu šancí. Kdybychom je proměnili, domácí by znervózněli. Je to škoda, protože příležitosti jsme měli. A samozřejmě se nám dnes nepovedla oslabení a Dynamo přesilovky sehrálo dobře – tím se zápas rozhodl."


Ukončení střeleckého půstu

Kometa své utkání devátého kola absolvovala v rámci sobotní dohrávky, zajížděla přitom do Olomouce. Zajímavostí duelu byl fakt, že proti sobě hrály dva celky, které se ofenzivně trápily.

Oba střelecké půsty vzaly za své během devětadvacáté minuty, v níž byl zlomen bezbrankový stav. Hanáci se ujali vedení zásluhou Lukáše Nahodila a skórovali po více než 187 minutách! Na druhé straně okamžitě kontroval Luboš Horký, jenž rozvlnil síť brněnského soupeře po 120 minutách.

Moravané po útočné stránce celkově příliš neexcelují. Zatímco Tygři vstřelili nejvíce branek v soutěži (nepočítáme-li Třinec, jenž odehrál o dva zápasy více), Brněnští mají svoji hru založenou zejména na kvalitní defenzivě. Vždyť pouze Mladá Boleslav obdržela méně gólů! Do sítě našeho nedělního soupeře se doposud zatoulalo pouze devatenáct puků, což dělá průměr přibližně dvou obdržených gólů na zápas. Mohl by na tom být ještě výrazně lépe, kdyby v minulém domácím utkání neinkasoval se Zlínem rovnou sedmkrát.

Jakým směrem se bude zápas ubírat? Uvidíme přestřelku, nebo taktickou bitvu? Na všechny otázky začneme hledat odpovědi v nedělních 17 hodin a 30 minut, kdy bude v DRFG areně vhozeno úvodní buly. Držte Tygrům palce!

Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno

Počet zápasů: 40
Bilance: 17 – 2 – 0 – 3 – 18
Skóre: 95:114

V rámci základní části se Tygři s Kometou utkali naposledy na domácím ledě a po tuhé bitvě nakonec brali jeden bod. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení