Akademie Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc opouští Bílé Tygry. Dohodl se s Chabarovskem

Date of publication Author Klub

Liberec - Bílé Tygry opouští po třech úspěšných sezonách devětadvacetiletý útočník Radan Lenc. Jeho další kroky směřují do Kontinentální hokejové ligy, kde bude oblékat dres Amuru Chabarovsk.

Radan Lenc se k Bílým Tygrům připojil před sezonou 2018/19 a hned ve svém prvním roce pod Ještědem prožil bodově nejlepší ročník v kariéře, když nastřádal 38 kanadských bodů. S týmem navíc získal Prezidentský pohár pro vítěze základní části a dokráčel až do finále.

Z prezidentského poháru se Lenc s týmem radoval i o rok později, v sezoně, kterou přerušila pandemie koronaviru. Jeho poslední ročník v Liberci byl úplně nejzdařilejší. S Tygry opět získal stříbrné medaile, individuálně navíc posbíral skvělých 55 bodů v 67 utkáních.

Díky svým výkonům se poprvé v kariéře probojoval do finální nominace na mistrovství světa v Rize, zároveň si ale řekl i o první zahraniční angažmá. Od nové sezony bude Lenc oblékat dres Amuru Chabarovsk v KHL, kde v minulosti působili Tomáš Filippi či Ondřej Vitásek.

Vyjádření sportovního manažera Patrika Augusty

„Radan se za své působení u nás stal důležitým hráčem našeho týmu. Za tři roky v naší organizaci pro nás odvedl skvělou práci a svými zlepšujícími se výkony si řekl o nominaci na mistrovství světa a také o zahraniční angažmá v ruské KHL. Je potřeba mu za jeho výkony u nás poděkovat a popřát mu hodně úspěchů. Pevně věřím, že se s ním v naší organizaci někdy v budoucnu opět setkáme.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení