Akademie Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc po utkání v Mladé Boleslavi: Mé branky nejsou až tak důležité, hlavní jsou dva body!

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Bílí Tygři v tomto týdnu okusili již čtvrté měření sil, tentokrát s Bruslaři z Mladé Boleslavi. A dařilo se jim skvěle, svého soka totiž udolali v prodloužení, k čemuž přispěl dvěma góly kanonýr šelem Radan Lenc. „Věřím, že naše hra se bude ještě zlepšovat, ale dva body se rozhodně počítají,“ komentoval výsledek derby.

Mohl bys zhodnotit dnešní zápas?
Boleslavští hráli na začátku výborně, aktivně nás napadali a my s tím měli problémy. Jsem rád, že první třetina skončila pouze 1:0 a my tím získali možnost utkání v dalším průběhu zvrátit, to se naštěští povedlo.

V úvodní dvacetiminutovce se vám příliš nedařilo směrem dopředu, v té druhé jste vstřelili tři branky v krátkém časovém sledu. Jak je pro tým důležité, že přestože se zpočátku nedaří, dokáže se ve správný moment takto prosadit?
Jak jsem říkal, domácí hráli skvěle, dobře nás napadali a v jejich obraném pásmu nám nic nedovolili. Nepouštěli nás před branku ani ke střelám, bylo to pro nás velice obtížné. Přesilovky nám také moc nepomohly a byli jsme tedy rádi, že vedli pouze o jeden gól. Ve druhé periodě jsme se střelecky zvedli, zatlačili jsme na ně a našli jsme si ty odražené kotouče.


Po dlouhé pauze byly vaše výkony trochu jako na houpačce, střídaly se výhry a prohry. Jaký pro vás má význam, že se vám podařilo zvítězit dvakrát za sebou?
Utkání teď navazují v krátkých intervalech, takže je důležité se dostat do herního rytmu, v čemž nám vysoké zápasové vytížení pomáhá. Věřím, že celková hra se bude zlepšovat a jsem rád za potvrzení domácí výhry, ačkoliv nyní až v prodloužení. Dva body se počítají.

Připsal sis rovnou dva přesné zásahy, jak jsi se svým individuálním výkonem spokojený?
To bych asi nehodnotil podle gólů, záleží jestli zvítězíme, nebo ne. Odvážíme si dva body, což je skvělé. To je asi mé hodnocení.

Oběma trefami jsi překonal Jana Růžičku, přijde ještě na vzájemné hecování?
Na ledě k ničemu příliš nedošlo, nebyl na to totiž čas. V první třetině jsme se ke slovu nedostali a v té druhé to byly jen takové návazné akce, které jsme využili, za což jsem rád. Po zápase bych to nečekal, je to příliš čerstvé, ale časem si k tomu určitě něco řekneme. Avšak branky hodnotit asi nebudeme.

Je to pro tebe v Boleslavi stále větší motivace, nebo je to stejné jako s jinými soupeři?
Neřekl bych, že to je nějak speciální. Vždy se snažím pomoci týmu a vyhrát, je jedno jestli proti Boleslavi nebo někomu jinému. Za každé vítězství jsem rád, to se podařilo.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení