Akademie Bílí Tygři Liberec

Radan Lenc vstřelil svůj první gól na mistrovství světa!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Riga/Liberec - Česká republika vyhrála na světovém šampionátu v Lotyšsku další důležitý zápas a připsala si do tabulky tři body za výhru 6:1 nad Velkou Británií. K vítězství přispěl jednou trefou i liberecký forvard Radan Lenc.

Radan Lenc prožívá životní sezónu. Jak v základní části extraligy, tak v následném play-off překonal svá bodová maxima a výrazně se podílel postupu Tygrů do finále. Kromě toho se zúčastnil všech čtyř turnajů Euro Hockey Tour a zařadil se mezi nejproduktivnější reprezentanty.

Od bývalého libereckého trenéra Filipa Pešána si tak nakonec vysloužil i pozvánku na světový šampionát. Na premiérovou branku na mistrovství světa si poté počkal do svého třetího utkání. Za stavu 4:1 pro Česko mu Robin Hanzl krásně přihrál mezi kruhy, načež Radan Lenc parádní ranou bez přípravy vymetl horní roh brány.

Na třetí výhře národního mužstva se podílel i bývalý brankář Severočechů Roman Will, jenž kryl 18 střel soupeře a propustil pouze jednu. Záda mu na střídačce kryl pro změnu současný gólman Tygrů Petr Kváča. Z libereckého kádru je v Rize ještě Adam Musil, který však do posledních dvou střetnutí nenastoupil. Obránce Ondřej Vitásek opustil dějiště mistrovství kvůli zranění.

Česká reprezentace zaznamenala proti Britům svou třetí výhru a postup do čtvrtfinále má stále ve svých rukách. V pondělí svěřence Filipa Pešána čeká souboj s Dánskem a základní skupinu zakončí v úterý proti Slovensku.

Proti Velké Británii chytal bývalý Tygr Roman Will; FOTO: Markéta Křížová

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení