Akademie Bílí Tygři Liberec

Radim Šimek po premiéře v NHL: Hrát s Brentem Burnsem? Splněný sen!

Date of publication Author Dominik Jakubec, Zdeněk Matějovský

Montreal/Liberec - Obránce Radim Šimek, který před sezonou 2017/18 zamířil z Liberce do zámoří, si v noci na pondělí odbyl premiéru v NHL. A hned v první obranné dvojici, přímo po boku Brenta Burnse. "Snažil jsem se dělat svou práci. Snad se to povedlo," usmívá se.

Z debutu se navíc stala také premiérová výhra v nejprestižnější hokejové lize světa. Šimkovi Sharks si vyšlápli na Montreal Canadiens, když si už v první třetině vybojovali dvoubrankový náskok a nakonec zvítězili 3:1. Radim Šimek odehrál přes 13 minut a připsal si jeden kladný bod do statistiky plus minus.

Jak náročná pro tebe premiéra v NHL byla?
Do zápasu jsem šel trochu nervózní, ale věděl jsem, že budu hrát s Brentem Burnsem, který mi na ledě hrozně pomohl. Utkání jsem si maximálně užíval. Ani nevím, kolik jsem odehrál minut, ale šel jsem prostě střídání od střídání. Snažil jsem se dělat svou práci co nejlépe. Věřím, že se to povedlo.

Jaké vlastně bylo hrát s Brentem Burnsem?
Pamatuju si, že když jsem šel do Ameriky, brácha mi říkal, že se těší, až s Brentem budu stát při hymně na modré čáře. Sice jsem s ním teda nestál na modré, ale zase jsme spolu hráli v jedné obraně. Je to takový splněný sen. Když před dvěma lety vyhrál Norris Trophy, každé ráno jsem s otevřenou pusou čuměl, jaké góly dával. A najednou jsem s ním hrál v obraně. Opravdu to byl takový splněný sen.

Zápas se ti vyvedl, měl jsi v něm několik hitů, vysloužil sis také pochvalu generálního manažera. Těší tě to?
Samozřejmě, když vás pochválí GM, je to asi to nejvíc, co může hráč po zápase dostat. Ale hlavní je, že jsme vyhráli. Neměli jsme zrovna vydařený trip, čtyřikrát v řadě jsmě prohráli a až teď jsme to konečně prolomili. Hlavně v tom musíme v dalších zápasech pokračovat.

Dosud jsi v celé sezoně seděl pouze na tribuně. Jak těžké bylo své spoluhráče pouze sledovat a nemoct jim pomoci na ledě?
Jak kdy. Někdy to bylo těžší, jindy lehčí. Ale už když sedíte na tribuně, musíte si z toho brát alespoň pozitiva. Sledujete ty nejlepší hráče, musíte se chtít něco přiučit. A v San Jose máme podle mě tři z top deseti obránců z celé NHL. Od nich se učítě velmi lehce! (úsměv)

Autor videa: Zdeněk Matějovský.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení