Akademie Bílí Tygři Liberec

Rekordní série? Už bychom radši tři body, říká Najman

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Svěřenci Patrika Augusty v neděli remizovali po základní hrací době s Kometou, čímž vytvořili extraligový rekord. Žádný jiný tým totiž nehrál prodloužení v prvních čtyřech zápasech sezóny. Šedesát minut nakonec neurčilo vítěze ani v pátém kole, v němž Liberečtí prohráli v nastaveném čase 1:2. „Dostáváme se do šancí, jenže je neproměňujeme,“ říká Adam Najman.

Bílí Tygři sice na svého rivala z Mladé Boleslavi nevyzráli, ze středních Čech se ale nevrací s prázdnou, jelikož padli až v prodloužení. „Bod je to určitě cenný, do zápasu jsme ale nevstoupili dobře. Poté se to zvedlo, jenže musíme proměňovat naše šance a přesilovky,“ ohlíží se za prvním letošním derby útočník Adam Najman.

Příležitosti na vstřelení více než jednoho gólu měla však v základní hrací době i Mladá Boleslav, nicméně proti byl brankář Petr Kváča. Kvaky nás taky několikrát hodně podržel,“ přitakává mladý forvard.

Právě on byl jediným střelcem na straně Severočechů, když ve druhé třetině usměrnil za Gašpera Krošelje nahrávku Martina Faška-Rudáše. „Faši mě parádně našel a já už jen prásknul do kotouče. Se štěstím to tam prošlo, ani nevím kudy,“ popisuje svou trefu.

Žádnou další už ovšem Tygři nepřidali, přestože svého soupeře předčili v počtu střel na bránu. „Myslím si, že se do šancí dostáváme. Bohužel nedotlačíme puk do brány,“ vyjadřuje Najman nespokojenost s koncovkou.

A tak duel v Mladé Boleslavi došel až do prodloužení, v němž o výhře domácích rozhodl David Šťastný. Liberečtí přitom i v pátém zápasu sezóny po šedesáti minutách remizovali, čímž ještě navýšili rekord české extraligy, který překonali už v minulém kole. „Něco jsme o tom četli. Radši bychom ale nějaký rekord se třemi body,“ uzavírá Najman.


Radost Tygrů z gólu v Mladé Boleslavi (FOTO: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení