Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentace do 19 let míří do Kanady s trojicí Tygrů

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Reprezentační devatenáctku čeká jeden z hlavních vrcholů sezony, kvalitně obsazený turnaj World Junior A Challenge, který se odehraje v první polovině prosince v Kanadě. A v nominaci nechybí trio Bílých Tygrů!

Kvalitně obsazený turnaj, kterého se kromě Čechů zúčastní také Rusko, Spojené státy a dva výběry Kanady, se odehraje v městěčku Bonnyville nedaleko Edmontonu. V základní skupině se všechny týmy utkají každý s každým, následně čtyři nejúspěšnější postoupí do semifinále a turnaj vyvrcholí souboji o medailová umístění.

V české kádru nebudou chybět ani hned tři Bílí Tygři. Obranné řady vystuží David Aubrecht, liberecký odchovanec a rodák z nedalekého Frýdlantu, který letos kromě juniorky naskočil také do šesti duelů Benátek nad Jizerou. Zkušenosti v národním týmu sbíral už vloni, kdy naskočil do deseti zápasů v dresu osmnáctky.

Mezi útočníky pak nalezneme hned dva Tygry. Jan Šír je stejně jako Aubrecht odchovancem klubu a rovněž on má již se starty v reprezentaci zkušenosti. Barvy farmy v Benátkách nad Jizerou hájí již druhým rokem, letos dosud ve 24 zápasech posbíral šest bodů za tři góly a tři asistence.

Chybět nebude ani Michal Teplý, který letos kromě sedmi duelů za Benátky naskočil už do patnácti extraligových soubojů A-týmu. Jako sedmnáctiletý patří mezi nejmladší hráče nejvyšší české hokejové soutěže a měl by být jedním z hlavních lídrů devatenáctky. Letos již odehrál také tři zápasy v dresu reprezentace do dvaceti let, v nichž zapsal dva body. V nominaci dále figuruje jako náhradník také Jan Žemba.

Turnaj v Bonnyville znamená pro hráče také skvělou příležitost zabojovat o místo na světovém šampionátu hráčů do 20 let, který se uskuteční už na přelomu prosince a ledna ve Vancouveru a Victorii. Trenér dvacítky Václav Varaďa zveřejní širší nominaci v pondělí 3. prosince. Bude mezi nimi figurovat také některý z Tygrů?

Nominace České republiky na turnaj World Junior A Challenge

Brankáři:
Daniel Dvořák (Hradec Králové), Kristián Kolář (Plzeň), Tomáš Vomáčka (University of Connecticut, NCAA).

Obránci:
David Aubrecht (Liberec), Jan Dluhoš, Tomáš Dajčar (oba Litoměřice), Jan Štibingr (Slavia Praha), Jakub Müller (Lappeenranta, Finsko), Jakub Adámek (Třinec), Zack Malík (Sudbury, OHL).

Útočníci:
Otakar Šik, Jaroslav Dvořák (oba Litoměřice), Jan Kern (Omaha, USHL), Matěj Blümel (Waterloo, USHL), Roman Půček (Sault Ste. Marie, OHL), Jan Bambula (Havířov), Vojtěch Kropáček, Lukáš Rousek (oba Sparta Praha), Vojtěch Střondala (Kometa Brno), Jan Myšák (Litvínov), Jan Šír, Michal Teplý (oba Liberec), Zdeněk Sedlák (Oulu, Finsko).

Program turnaje

Sobota 8. prosince – přípravné zápasy:
01:00 Kanada West – Rusko (Frog Lake)
03:00 Kanada East – USA (Cold Lake)
03:00 Bonnyville Pontiacs – Česko (Bonnyville)

Neděle 9. prosince:
22:00 Kanada East – Rusko

Pondělí 10. prosince:
03:00 Kanada West – USA
22:00 Rusko – Česko

Úterý 11. prosince:
03:00 Kanada West – Kanada East

Středa 12. prosince:
03:00 USA – Česko
22:00 USA – Kanada East

Čtvrtek 13. prosince:
03:00 Rusko – Kanada West

Pátek 14. prosince:
03:00 Česko – Kanada West
22:00 Rusko – USA

Sobota 15. prosince:
03:00 Kanada East – Česko
22:00 1. semifinále

Neděle 16. prosince:
03:00 2. semifinále
20:00 zápas o 3. místo

Pondělí 17. prosince:
00:00 finále

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení