Akademie Bílí Tygři Liberec

Reprezentační dvacítka má před sebou první kemp, v nominaci Najman a Rychlovský

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Sportovní dění se do jisté míry znovu pomalu rozjíždí. Hokejovou reprezentaci do 20 let tak čeká první přípravný kemp v této sezóně, do Litoměřic se vydají i dva Tygři.

Dvacítka by se tento týden za normálních okolností účastnila turnaje čtyř zemí ve Švédsku, ten byl ale zrušen a zůstal z něj pouze trojzápas švédské a finské reprezentace. Deset českých mladíků alespoň zamířilo s A-týmem na Karjala Cup a zbytek skupiny, s níž aktuálně trenéři pracují, se už ve středu večer sejde v litoměřické Kalich Areně.

O přiblížení se nominaci na MS, které se uskuteční v Kanadě za speciálních podmínek na přelomu kalendářního roku, zabojují také útočníci Adam Najman s Jakubem Rychlovským. Oba mladíci se před přerušením soutěží zabydleli v extraligové sestavě Bílých Tygrů a předváděli velice kvalitní výkony.

Další želízka v ohni má navíc liberecká organizace mezi náhradníky. Najdeme tam obránce Filipa Kováře a forvarda Vojtěcha Jiruše, kteří aktuálně nastupují za prvoligové Benátky nad Jizerou.

Nominace českého týmu:

Brankáři:

Nick Malík (Frýdek-Místek), Šimon Zajíček (Litvínov), Jan Bednář (Karlovy Vary).

Obránci:

Michael Krutil, Ondřej Baláž, Jan Mlčák (všichni Litoměřice), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Radek Kučeřík (Přerov), Martin Hugo Haš (Guelph, OHL), Jiří Suhrada (Zlín), Adam Rutar (Olomouc).

Útočníci:

Matěj Toman, David Jindra (oba Litoměřice), Adam Najman, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Jonáš Peterek (Frýdek-Místek), Martin Lang, Filip Přikryl (oba Plzeň), Marcel Barinka (Halifax, QMJHL), Ondřej Pšenička (Waterloo, USHL), Martin Beránek (České Budějovice), Michal Gut (Sokolov), David Vitouch (Sparta Praha), Tobiáš Handl (Olomouc), Ivan Ivan (Cape Breton, QMJHL).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení