Akademie Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo: Lepší je správně vystřelit deset puků, než tisíc špatně

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V našem seriálu pokračujeme v nahlížení pod pokličku práce trenérů dovedností. Specialistou na střelbu je v akademii Bílých Tygrů Richard Lobo. A jak sám říká, dobře zvládnutá střelba je běh na dlouhou trať: "U střelby je nesmírně důležitá síla. A silové záležitosti můžeme s hráči trénovat až tehdy, když jsou k tomu tělesně vybaveni. Snažíme se tedy jít postupně."

Pod pokličkou Tygří cesty - 14. díl:

Trénování střelby s Richardem Lobem

O neustálém vývoji tréninku

V tréninku střelby se snažíme držet krok s moderními trendy a sledujeme světové odborníky. V klubu se o našich poznatcích s kolegy bavíme a navzájem si předáváme informace. A to i napříč jednotlivými kategoriemi, přes sportovní třídy až po akademické celky.

O důrazu na preciznost

Zakládáme si na tom, že je lepší toho v oblasti střelby udělat s hráči méně, avšak s maximální precizností. Ze začátku pracujeme pomaleji a záleží nám na tom, aby si kluci zafixovali správné pohyby a návyky. S hráči na něčem pracujeme a teprve, když vidíme, že to mají zvládnuté, přecházíme k dalším složitějším úkonům. Když už má hráč techniku zvládnutou, apelujeme, aby se každou střelou cíleně snažil dát gól.

Méně je někdy více

Když půjdete na střelnici, je přínosnější správně vystřelit deset puků, než jich vystřelit tisíc špatně. Za tisíc kotoučů vám všichni zatleskají, jenže když u toho tisíckrát uděláte špatný pohyb, práce je kontraproduktivní. To ale platí i u ostatních aktivit, nejen u střelby.

O postupném přidávání zátěže

Snažíme se jít postupně. Pro způsob tréninku střelby jsou určující fyzické parametry jednotlivých hráčů. Čtvrťáky tedy nebudeme učit střelbu golfem, se šesťáky nebudeme pilovat střely bez přípravy. U střelby je nesmírně důležitá síla. Silové záležitosti můžeme s hráči trénovat až tehdy, když jsou k tomu tělesně vybaveni.

Richard Lobo

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Juniorka zahájila v Brně čtvrtfinále prohrou, rozhodla třetí třetina

Tygří dominance! U15 míří do čtvrtfinále

Měli jsme si to uhrát, mrzí Plodka. Kluci ale mají velký potenciál!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení