Akademie Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Je to nula celého týmu, kluci mi strašně pomohli

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série zvítězili nad Plzní 4:0. Čisté konto vychytal Roman Will, který pochytal hned šestnáct střel soupeře a pomohl svému celku k jasnému vítězství. Jak utkání vypadalo jeho pohledem?

Naskočil jsi do zápasu po dlouhé pauze. Jak to pro tebe bylo těžké?
Bavili jsme se o tom s Jánkem Lašákem před začátkem série. Navzájem si vše přejeme a uděláme to, co bude nejlepší pro tým. Jestli to bude Jánko - já nebo já - Jánko není podstatné. Tentokrát to bylo na mně, ale předvedli jsme hlavně dobrý týmový výkon. V šatně si zakřičíme, budeme se radovat, ale další zápas už je ve středu. Musíme se na to připravit.

V polovině zápasu jsi měl pouze sedm zákroků. Pro gólmana určitě zvláštní zápas, že?
Kluci přede mnou předvedli skvělou práci, hrozně mi pomohli. Zblokovali velké množství střel a patří jim za to velký dík. Ulehčili mi to, nula patří jim a je celého týmu. Hráli neskutečně.



Zároveň to ale pro gólmana není úplně ideální pozice. Musí mít čistou hlavu, hlavně při plzeňských přesilovkách.
To je pravda, umí je zahrát výborně. Přesvědčili jsme se o tom včera, kdy nám to prohrálo zápas. Tentokrát jsme se na to ještě lépe připravili i díky videu, které jsme rozebírali. Zvládli jsme to na jedničku.

Utkání se přiostřovalo, na tribunách bylo peklo. Jak bylo těžké se soustředit?
Jsem z Plzně, vyrůstal jsem tady. Když jsem byl malý, tak to tu vypadalo úplně stejně. Hrozně jsem si tu atmosféru užíval, ale pro hostující tým je to velmi nepříjemné. Ani jsem si to tenkrát neuvědomoval. Snažím se to nevnímat a hrát si svůj zápas. Tímto směrem můžeme uspět. Když půjde vše bokem a budeme vnímat jen své výkony.

Byl jsi nervózní před premiérou ve vyřazovacích bojích?
Byl, protože se hraje play-off, ve kterém jde o hodně. Sice to nebyl sedmý zápas, kdy by to bylo ještě horší. Ale rozhodně důležitý: buď by série byla vyrovnaná nebo bychom vedli o dva zápasy. Máme před sebou další náročné utkání a ještě jednou chci zmínit, že mi kluci hodně pomohli. Děkuji jim za to. Blokovali nebezpečné prostory hokejkami a střely ze strany já musím mít.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení