Akademie Bílí Tygři Liberec

Roman Will: Už aby tu byly zápasy!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílé Tygry čeká v prvních dvou týdnech prázdnin dovolená. Podle Romana Willa však toto období v dnešní době už neznamená žádné povalování na pláži nebo na gauči. "Po suché přípravě už nemůžete vše jenom tak vypustit a dva týdny nic nedělat. Potom by to celé bylo k ničemu," vysvětluje mladý gólman.

Jaký to je pocit mít za sebou za sebou nejméně oblíbenou část sezony, tedy suchou přípravu?
Každý se podle mě v závěru cítí dobře. Na závěrečných testech se ukázalo, že se každý zlepšil a že každý zesílil, což je důležité. O tom letní příprava je. Rozhodně nám pomohlo, že jsme chodili na led. Až na něj v druhé polovině července vyjedeme, nebudeme za sebou mít tři měsíce bez ledu, jako některé týmy. Nebudeme si muset na vše znovu zvykat. Jsme přeci jen hokejisté. Můžete jezdit na kole, můžete posilovat, ale led bude vždy to nejdůležitější.

Týmům, které během suché přípravy zvolily dlouhé výjezdy na kole a podobné prvky, asi nezávidíš?
To rozhodně ne! (úsměv) Jsem moc rád za to, jak to máme v Liberci nastavené. Vedení se před několika lety nebálo vsadit na změnu, povýšilo Filipa Pešána na trenéra a sportovního manažera a přivedlo Aleše Pařeze, který tomu dává hlavu a patu. Je vidět, že to vše nese ovoce.

Nyní čekají Tygry poslední dva týdny volna. Jak se na ně těšíš?
Není to úplně to volno, co si každý pod pojmem dovolená představí. Neležíme někde na gauči. Všichni jsme profesionálové a chceme uspět, takže tomu dáváme vše. Každý den si každý z nás nějak zacvičí, ať už jde o posilování nebo třeba o sprinty. Jdeme si za svým cílem. Na chvíli si sice odpočineme od kabiny a od spoluhráčů, ale také budeme mít od Aleše Pařeze svůj individuální plán. Spíš si každý z nás užije, že ještě můžeme nějaký čas v klidu strávit s rodinou.

Co konkrétně máš během těchto dvou týdnů v plánu?
Já vlastně neplánuju skoro nic. Musím udělat spoustu věcí na zahradě, takže zůstaneme s manželkou doma. Jsem domluvený s pár spoluhráči, že se sejdeme na zimáku a vyrazíme třeba na golf, takže doufám, že se během volna v golfu trochu zlepším! (smích)

Domácí gólman je ve střehu

Zmínil jsi, že vám kondiční kouč Aleš Pařez rozesílá plán. Jde o seznam, který den máš jakým způsobem cvičit?
To ne. Spíš nám pošle e-mailem videoknihu, kde jsou různé cviky, a pak už záleží na nás, jestli chceme posílit nohy, ruce nebo se zaměřit na cokoliv jiného. Každý už si vybere cviky podle sebe, co mu zrovna vyhovuje. Důležité je, že máme od Aleše video, jak který cvik správně provádět, aby si ještě někdo během volna něco neudělal.

Po návratu z dovolené už se znovu vrhnete na led, čekají vás také přípravné zápasy. To už je jistě příjemnější část přípravy?
Každý hokejista dělá sport především kvůli zápasům. Už se těším, až kabina zase žít hokejem. Doteď jsme řešili, co kdy budeme dělat, jestli jdeme trénovat na písek nebo na hřiště. Ale v červenci už to bude o hokeji, o ledě. A také o zápasech.

Letos bude toto období jiné, nečeká vás Liga mistrů. Ovlivní to vaši přípravu?
Hrozně mě mrzí, že jsme se do Ligy mistrů nekvalifikovali. Je to výborná soutěž, hodně nám to dává. Ale věřím, že se tam za rok vrátíme. Je super, že pojedeme alespoň na turnaj do Švýcarska, kde nás čekají tři velmi kvalitní soupeři. Bude to určitě zajímavá zkušenost. Navíc budeme jako tým pohromadě, což určitě prospěje naší partě. Ještě víc se poznáme s novými hráči, zahrajeme si karty v autobuse, podíváme se na nějaký film... Prostě už budeme znovu žít jako jeden tým.

V září pak odstartuje také extraliga. Těšíš se už na nový soutěžní ročník?
Už aby to bylo! Těším se, že ten koloběh začne. Máte jasně daný program, že v úterý, v pátek a v neděli hrajete. Můžete se připravovat na konkrétní soupeře. To vše mě na hokeji hrozně baví.

Roman Will

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení