Akademie Bílí Tygři Liberec

Roman Will o sezóně v Rögle: Bylo to výborné! Škoda, že jsme to nemohli dohrát

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Bývalý liberecký brankář, Roman Will, má za sebou sezónu ve Švédsku, kde hájil svatyni týmu Rögle BK. I přesto, že i jeho soutěž předčasně skončila, může svůj první rok na severu hodnotit pozitivně. Své mužstvo jako jednička dovedl k historickému úspěchu a statisticky se umístil mezi pěti nejlepšími gólmany v lize.

Jak bys zhodnotil svůj první rok ve Švédsku?
Sezónu hodnotím velmi dobře. Udělali jsme týmový úspěch, po šestadvaceti letech se Rögle dostalo do play-off. Navíc to bylo nejlepší umístění v historii klubu, který si navíc poprvé zahraje Champions Hockey League. Ročník byl výborný, samozřejmě nás ale hodně mrzí, že jsme to nemohli dohrát až do konce.

SHL se rovněž kvůli koronaviru ukončila. Jak obecně vypadala situace ve Švédsku?
Myslím si, že v této době jsou všichni zodpovědní. Ukončit sezónu bylo logické řešení. Trochu se to rozhodování protáhlo, bylo to z toho důvodu, že se řešilo, jak to udělat. Dokážu si představit, že součástí toho všeho jsou velké sponzorské smlouvy, takže to není jednoduché. Přijde mi, že ve Švédsku k tomu přistoupili obecně dobře. Například jsou tam všude k dispozici nějaké dezinfekční prostředky.

Zamrzel ten náhlý konec hodně?
Je to samozřejmě škoda. Situace ve světě je taková a já si přeji, aby se to co nejdříve zlepšilo, všichni byli zdraví a navzájem si pomohli.

Jak jsi prožíval posledních několik dní?
Poměrně hekticky. Řešilo se, jak rychle budeme moct odjet a tak dále. Vedení nám všem vyšlo vstříc a všechny uvolnilo ještě předtím, než se liga oficiálně ukončila. Bylo to od nich hodně hezké a ukázalo se, že si lidé vážnost situace uvědomují. My jsme poté s rodinou rychle zabalili a odjeli do Čech.

Asi teď musíte zůstat v karanténě, že?
V karanténě jsme na čtrnáct dní, protože jsme se vrátili z rizikové země. Tak to prostě je. Jsme zodpovědní a nedovolili bychom si nikoho ohrozit.

Jaká je tvá aktuální denní náplň?
Teď nic nedělám, věnuji se rodině. Po každé sezóně mám vždy několik týdnů odpočinek. Na druhou stranu se těším, až se zase začnu připravovat na nový ročník.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení