Akademie Bílí Tygři Liberec

Rychlé reakce na góly? Je to od nás dobrý postoj, libuje si Libor Hudáček

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Ve třetím přípravném utkání před novou sezónou se už pod Ještědem slavilo vítězství. Tygři přetlačili finské KooKoo poměrem 3:2 a jednou z hvězd klání byl bezesporu Libor Hudáček, jenž zapsal gól a asistenci. "Hrát proti zahraničním soupeřům je pestřejší a zábavnější," svěřuje se.

Libore, máte za sebou první výhru v přípravě. Je to tak trošku úleva, že to konečně dopadlo vítězně?
Ani bych neřekl, že úleva. Musíme se znovu naučit vyhrávat zápasy a dotahovat je do vítězného konce. Proto jsme dnes určitě spokojeni, že jsme to ubojovali a vyhráli.

Dnes vás čekal soupeř z Finska. Byl něčím odlišný oproti těm extraligovým?
Jasně. Bylo to bruslařsky trošku vyspělejší a byl to malinko jiný systém. Hrálo se víc stylem, že si to nahazovali a dohrávali. Nebylo to tak profesorské, ale spíš takový systém NHL. Bylo to určitě jiné, než extraliga. Obecně jsou utkání se zahraničními soupeři jiná po psychické stránce. Extraliga má 52 kol, takže to v létě člověka moc nebaví, hrát proti těm stejným českým týmům. Hrát proti Finům nebo Rusům je pestřejší, zábavnější a po psychické stránce lepší.

Měli jste konkrétně o KooKoo nějaké informace, nebo to pro vás byla trošku neznámá?
Byla to pro nás neznámá. Všichni ale vědí, jaký ten finský hokej je. Připravili jsme se, že to bude bruslařsky trošku rychlejší, než jsme zvyklí. Přizpůsobili jsme se jim a podle mého názoru jsme vyhráli zaslouženě.

Hodně vám klapala přesilovková spolupráce s Tomášem Filippim, což musí být pro lajnu v přípravě zcela jistě povzbuzující.
Ano, jsme rádi, dvakrát nám to tam dnes vyšlo. Měli jsme tam ale další šance. Musíme být připraveni a využívat je více a více, aby nás to v extralize mohlo zdobit a držet, jako minulý rok.

Na oba góly soupeře jste dokázali bleskově odpovědět. Bylo to dílem náhody, nebo jste na ně zkrátka vždy vlétli, že si to hned vezmete zpět?
Byla to spíš taková náhoda... Avšak určitě je to pro nás dobře, že jsme rychle reagovali a nespadli do nějakého úsporného módu. Po inkasovaném gólu je rozhodně lepší hned odpovědět, než dostat další. Je to od nás dobrý postoj, že jsme takto zareagovali.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Tygři U15 porazili Energii i podruhé a zahrají si semifinále!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení