Akademie Bílí Tygři Liberec

Rychlovský a Pařík krátce o trojici zápasů s Ruskem: To jen tak někdo neviděl

Date of publication Author Redakce

Příbram/Liberec - Česká reprezentace do osmnácti let sehrála tři přípravné zápasy s Ruskem. Ve dvou podlehla, ale na třetí pokus už se radovala. Zápas ovlivnila i hromadná bitka, kterou vyprovokovali soupeři zákrokem na Jakuba Rychlovského. Co Tygři nejen o posledním duelu říkají?

Brankář Lukáš Pařík o trojutkání s Ruskem

„První dva zápasy jsme moc nehráli jako tým, nebyli jsme vůbec sehraní. Nakonec se to projevilo i na výsledcích. Před třetím zápasem jsme si vše probrali na videu, trenér nám trochu vynadal. Ukázali jsme si ještě nějaké taktické věci a šli jsme do třetího zápasu. Bylo vidět, že to byl úplně jiný zápas. Hráli jsme jako tým, sice se utkání ze začátku nevyvíjelo podle našich představ. Dostali jsme hned na začátku gól, dokázali jsme na něj odpovědět, ale vzápětí se soupeř prosadil znovu. Podruhé jsme dokázali reagovat. Na začátku druhé třetiny na nás Rusové vlétli. Vypadalo to, jako kdyby na led vjel úplně jiný tým. Dostali nás hned pod tlak, ale s kluky jsme se semkli a udrželi jsme to. V půlce druhé třetiny jsme dali tři góly a trochu jsme se dostali do klidu. Do kabin jsme šli s dvoubrankovým vedením. Ve třetí třetině už to byl hodně silový boj mezi oběma týmy. Roli hrála i psychika, komu dřív rupne v bedně. Ruplo to Rusku a to, co se stalo v posledních dvou minutách, asi jen tak někdo nezažil.“

A opravdu. Po faulu kolenem, který předvedl Ilja Nikolajev, se ani ne deset vteřin do závěrečné sirény strhla po dalším buly hromadná bitka. Jeden z hráčů Ruska sestřelil Jakuba Rychlovského a na ledě i v hledišti se strhla mela.

Jakub Rychlovský o závěru posledního vzájemného utkání

„Do konce zápasu zbývalo asi deset vteřin. Šli jsme na buly do útočného pásma, Jonáš Peterek ho vyhrál a poslal puk mně. Já jsem nahodil za bránu, otočil jsem se a najednou na mě Rusové naskákali a začali mě mlátit. Kluci se mě jeli zastat. Já už jen ležel na zemi a byla z toho hromadná bitka. Nejhorší bylo, že když nehrající Rusy začala odtahovat ochranka, jezdili jim na pomoc i hráči z ledu. Vše se ale nakonec uklidnilo.“

Oba týmy si i podaly ruce, z incidentu všichni vyvázli bez zranění. Český národní celek po zápase oslavil první, zaslouženou výhru z trojutkání s příbramskými diváky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení