Akademie Bílí Tygři Liberec

S Mnichovem to bylo ještě vyrovnanější, shodují se Faško-Rudáš s Klapkou

Date of publication Author Jan Kousal

Kitzbühel/Liberec - Hned dvanáct vstřelených branek zajistilo svěřencům Patrika Augusty celkové vítězství na turnaji v rakouském Kitzbühelu. Bílí Tygři navíc objevili i nové střelce. Své první trefy v libereckém áčku zaznamenali proti Mnichovu Martin Faško-Rudáš a Adam Klapka. „Sezóna je ale teprve před námi,“ uvědomuje se dobře první jmenovaný.

Druhé utkání Bílých Tygrů na turnaji Red Bulls Salute proti Mnichovu mělo zpočátku velmi vyrovnaný průběh. Liberečtí v něm dokonce nějakou dobu tahali za kratší konec, ale nakonec se jim podařilo dovést zápas a tedy i celý turnaj do vítězného konce. Dvěma góly se o to přičinil i slovenský novic Martin Faško-Rudáš.

„Je super, že se mi podařilo vstřelit dva góly hned ve druhém zápase,“ potěšily první dva přesné zásahy za Liberec Faška-Rudáše, který však zároveň euforii brzdil: „Stále je to ale jen příprava, sezóna je teprve před námi.“

Byť oba duely v Kitzbühelu skončily ve prospěch šelem poměrně velkým rozdílem, rozhodně nešlo o lehkou záležitost, což připomíná i jednadvacetiletý Slovák: „S Mnichovem to bylo ještě vyrovnanější než proti Salzburgu. Ve třetí třetině se nám to podařilo zlomit a dotáhli jsme to do vítězného konce.“

Patrik Augusta na střídačce

„Oba týmy měly podobný systém, ale Mnichov ho držel o něco lépe,“ prohlásil zase Adam Klapka. Právě jeho branka z 56. minuty byla nakonec tou vítěznou. „Nejsem moc technický hráč, takže jsem to zkusil na přední tyč a spadlo to tam,“ popisoval svůj první velký okamžik v tygřím A-týmu brzy jednadvacetiletý rodák z Prahy.

Severočeši tak mohou výjezd do Rakouska hodnotit pozitivně. Kromě dvou výher totiž mohli nasávat také jedinečnou energii z Alp. „Kitzbühel je nádherný! Užil jsem si tady jak hokejově, tak i nehokejově,“ přiznal Martin Faško-Rudáš.

Jak se zdá, tak slovenský forvard do týmu rychle zapadl. Jeho lajna s Adamem Najmanem a Jakubem Klepišem působila v Rakousku velmi svěže. „Klépa je mezi námi jako takový táta, má velké zkušenosti. My mladí se snažíme jenom poslouchat a jsme rádi, že nám to jde,“ pochvaloval si nově se rodící útok účastník červnového MS.

Mnichov 3

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Vzácná návštěva! Do Liberce zavítal Kevin McLaughlin z vedení USA Hockey

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení