Akademie Bílí Tygři Liberec

S Turnovem, ve Varnsdorfu i v Letňanech. Čtvrťáci mají za sebou další náročný víkend

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco tygří A-tým si o víkendu užíval reprezentační přestávku, čtvrtá třída pokračovala v tradičním zápasovém rytmu. Během soboty a neděle absolvovala hned tři zápasy, v nichž vydřela dvě výhry a jednu remízu.

Nejprve se první parta představila hned v sobotu na domácím ledě proti Turnovu. Mladí Bílí Tygři využili dobře známé prostředí Svijanské arény, za bouřlivé podpory svých rodičů na ledě jasně dominovali a stejně staré soupeře porazili.

Trenér Libor Daněk o zápase s Turnovem:

"Po pěti minutách bylo v hlavách našich dětí v podstatě po zápase, protože jsme se rychle dostali do vedení 4:0. Od té doby byl náš herní projev nemastný neslaný, jako bychom snad hráli jenom z povinnosti. Vypíchnout musím výkony našich gólmanů z mladší kategorie, z nichž každý odchytal jednu polovinu a oba dostali po jednom gólu z trestného střílení. Ze hry ani jednou neinkasovali. Za to si zaslouží velkou pochvalu."

V neděli vyrazila část týmu na utkání krajské soutěže do Varnsdorfu. Zápas se pro Tygřata vyvíjel velmi slibně, po dvou třetinách na ledě dominovala a vytvořila si náskok. V závěrečném dějství však malí Tygři polevili, vedení ztratili a nakonec se s Varnsdorfem rozešli remízou.

Trenér Jiří Zobín o zápase s Varnsdorfem:

"Do zápasu jsme šli pouze s minimálním počtem hráčů, pouze s deseti hráči v poli a jedním brankářem. Po dvou třetinách jako by nám došla energie. Soupeř toho využil, ve třetí třetině nás zatlačil a dokázal utkání vyrovnat. Přesto si naši Tygři zaslouží pochvalu za to, jak náročný zápas v tomto počtu zvládli."

Druhá skupina tygřích čtvrťáků zamířila do Letňan, kde změřila síly s místním týmem. Tygři předvedli velmi sympatický výkon a v zápase jasně dominovali, což vyšperkovali výhrou 8:1. Na závěr si proti Letcům zajeli také samostatné nájezdy, které rovněž zvládli a zvítězili v nich 6:3.

Trenér Libor Daněk o zápase s Letňany:

"Do Letňan jsme jeli s poměrně velkým očekáváním, neboť poslední utkání se nám příliš nevyvedla. Rozhodli jsme se proto udělat některé změny v sestavě a vybrat dětem takové posty, které jim jsou nejbližší a v nichž se cítí nejlépe. Po poněkud vlažnějším vstupu do utkání náš výkon gradoval a kluci nakonec vybojovali cennou výhru. Musím Tygry za předvedenou hru pochválit. Za odměnu dostali dvoudenní volno, v pondělí večer spolu zajdeme do kina a připravíme se na turnaj, který nás čeká příští týden."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení