Akademie Bílí Tygři Liberec

Šance na reparát. Tygry v zápase o šest bodů čekají Vítkovice

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - V minulém kole sice Tygři podlehli Zlínu, hned den nato si ale mohou spravit chuť. V rámci moravského tripu totiž zavítají do Vítkovic, které v tabulce mají jen o tři body víc. Dotáhnou se svěřenci trenéra Patrika Augusty na svého soupeře? Důležitý duel začne ve čtvrtek v 17:30!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera

Tabulkoví sousedé

Vítkovice patří k nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku, v poslední době se jim však nedaří úplně podle jejich představ. Z minulých čtyřech zápasů vyhrály jen jeden, i tak se ale nacházejí na šesté příčce a stále mohou pomýšlet na přímý postup do čtvrtfinále play-off. V předešlém kole ovšem v důležitém souboji podlehly Českým Budějovicím, které se tak díky vítězství posunuly na páté místo.

I Tygři se pohybují ve vyrovnaném středu tabulky, momentálně jsou sedmí. Po výhrách nad Kladnem a Mladou Boleslaví mířili nahoru, v posledním kole ovšem podlehli Zlínu. Do zápasu sice vstoupili dobře, když už v čtvrté minutě vedli, Berani ovšem zejména díky povedené druhé třetině skóre otočili a nakonec zvítězili 5:3. Liberečtí tak na Rideru ztrácí tři body, v případě výhry se tak na svého soupeře mohou dotáhnout. O motivaci je tedy postaráno!

Koho sledovat

Tygři si bezesporu budou muset dát pozor na exliberecké duo Dominik LakatošLukáš Krenželok. První jmenovaný vede produktivitu Vítkovic, ten druhý je zase jejich nejlepším střelcem. Hlavně Lakatoš od svého návratu o sobě dává hodně vědět a v průměru si připsal bod za zápas.

Severočeši se v poslední době museli obejít bez několika zkušených hráčů, více šancí tak teď dostávají mladíci. A jsou vidět! V minulém zápase poprvé v extralize skóroval Jakub Šedivý, první kanadský bod za asistenci si připsal Samuel Čederle. Skvělou formu ke konci ledna zase nabral Marek Zachar.

Adam Klapka je další z mladíků, který se letos nastálo zabydlel v liberecké sestavě

O jediný gól

Oba týmy se v letošním ročníku střetly dvakrát a v obou případech dospěl duel až do prodloužení. Nejdříve byla na svém ledě úspěšnější Ridera, která v zápase, kterému kralovali gólmani, vyhrála 1:0. I v dalším souboji zvítězili domácí, utkání pod Ještědem v nastaveném čase rozhodl Jakub Klepiš.

Je jasné, že podobně vyrovnané a napínavé utkání můžeme očekávat i tentokrát. Vrátí se svěřenci trenéra Patrika Augusty na vítěznou vlnu? Úvodní buly padne v 17:30!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera 4:3 p.
Branky a nahrávky: 25. Klapka (M. Ivan, Ordoš), 36. M. Ivan (Kolmann, Filippi), 48. Gríger (Birner, Filippi), 64. Klepiš (Birner, Rosandič) – 12. M. Kalus (L. Kovář, R. Bondra), 20. L. Krenželok (Gewiese), 58. Roberts Bukarts (Gewiese, Lindberg).


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení