Akademie Bílí Tygři Liberec

Šatnu budou mít na povel pořád ti starší, říká „asistent“ Šír

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Nová sezóna už klepe na dveře a Tygři do ní po čtyřech letech půjdou s novým kapitánem, Michalem Bulířem. Alternovat mu nepřekvapivě budou matadoři Michal Birner a Petr Jelínek, zkušené borce ovšem jako třetí asistent doplní i dvaadvacetiletý Jan Šír.

Jeho jmenování do této pozice možná mohlo být pro fanoušky trochu překvapivé, vždyť Šírovi je teprve dvacet dva let. Kapitán Michal Bulíř ovšem nepovažuje tento fakt za podstatný. „Myslím si, že věk v tomhle ani tak roli nehraje. Když se podíváme do NHL, kolikrát tam kapitány a asistenty dělají i dvacetiletý kluci,“ vysvětluje.

A čím urostlý forvard řekl o novou roli? Podle trenéra Patrika Augusty mimo jiné svým přístupem a tvrdou prací. „Je to týmový hráč, který se na ledě nebojí komukoliv postavit a ochránit své spoluhráče. Stejně jako ostatní mladí má navíc stoupající výkonnost. Kromě toho jsem také chtěl část zodpovědnosti přenést i na mladší kluky a Honza mi do této role pasoval,“ říká hlavní kouč Tygrů.

Trenér Patrik Augusta o Janu Šírovi
Honza je zástupcem nastupující mladé generace, která prošla výchovou v našem klubu. Svým přístupem a tvrdou prací si řekl o větší roli v týmu.

Žádná významná změna se však podle Šíra konat nebude. „Můj přístup se nijak nemění, jsem pořád stejný. Šatnu mají podle mě pořád na povel starší hráči,“ komentuje svou novou funkci.

Až nová sezóna začne, nenechte se při pohledu na ledovou plochu zmást. Na dresu totiž mladý útočník mít „áčko“ nebude, jelikož podle pravidel smí tým takto označit maximálně dva hráče. To ovšem na jeho roli a důležitosti pro mužstvo vůbec nic nemění. Řečník se z Šíra ale podle jeho vlastních slov nestane. „Na proslovy já moc nejsem. Od toho tu jsou kluci jako Michal Birner, Petr Jelínek nebo Michal Bulíř. Do mluvení se tolik nepouštím,“ usmívá se.

„Honza je odchovanec klubu a je to pracovitý kluk, který si to podle mě zaslouží. Pro něj jen dobře, bude to nová zkušenost,“ dodává ještě na adresu svého mladšího spoluhráče Bulíř.


Jan Šír během přípravy

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení