Akademie Bílí Tygři Liberec

Šestnáctka na Memoriálu Václava Šinágla sahala po finále, nakonec obsadila třetí místo

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec/Karlovy Vary - Kategorie U16 si předvánoční čas zpestřila účastí na druhém ročníku turnaje Václava Šinágla v Karlových Varech. Po velmi dobrých výkonech a vítězství v základní skupině se probojovala do semifinále, kde po velikém obratu těsně podlehla obhájci vítězství z minulého roku z německého Mannheimu. Utkání o třetí místo již ale bylo v režii Tygrů, kteří se tak vrací s bronzovými medailemi.

Turnaj byl rozdělen do dvou fází. V základní skupině se hrálo systémem 2x "každý s každým," přičemž hrací čas každého miniutkání byl stanoven na 20 minut čistého času. V nadstavbové části se hrály již klasicky na 3 třetiny po dvaceti minutách.

Memoriál pojmenovaného po legendě karlovarského hokeje se kromě Bílých Tygrů účastnila také domácí Energie, Chomutov, Třinec, Dukla Jihlava, něměcký Mannheim a rakouské celky Salzburg a Klagenfurt.

Skupinová fáze

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec

První miniutkání: 0:1

Branky: 19. Chmelař (Jakubec).

Druhé miniutkání: 0:0

Do turnaje Liberečtí vstoupili dvěma souboji s chomutovskými Piráty. Dvě miniutkání nabídla pouze jednu branku, kterou v samém závěru prvního duelu vstřelil liberecký Chmelař po spolupráci s Jakubcem.

Bílí Tygři Liberc - EC-KAC Klagenfurt

První miniutkání: 1:0

Branky: 2. Vodlan (Jenčovský).

Druhé miniutkání: 1:0

Branky: 7. Vodlan (Jenčovský).

Druhým soupeřem Severočechů byl rakouský Klagenfurt. I tentokrát vynikali hlavně brankáři. V obou utkáních tak padlo po jedné brance, obě přesné trefy navíc měly stejného střelce i asistenta v podobě libereckých hokejistů Vodlana a Jenčovského, kteří tak svému týmu zajistili dvě důležité výhry.

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec

První miniutkání: 3:1

Branky: 1. Nezbeda (Chmelař), 14. Kovář (Duschka, Strnad), 20. Kovář - 5. Petrovský (Macháček).

Druhé miniutkání: 1:1

Branky: 14. Strnad (Jansa) - 3. Petrovský (Kašpárek).

Dalším soupeřem Bílých Tygrů v základní skupině turnaje byli třinečtí Oceláři. První minisouboj Liberečtí ovládli díky rychlé brance Nezbedy a dvěma trefám do černého v podání Kováře poměřem 3:1. V tom druhém si týmy body rozdělily po remíze 1:1.

Trenér Richard Lobo o skupinové fázi

"Vzhledem k tomu, že v posledních soutěžních utkáních se nám tolik nedařilo, a také máme velkou marodku, tak nás naše výsledky ve skupinové fázi potěšily. Kluci všechny zápasy odmakali a základní skupinu se nám podařilo projít bez jediné prohry, za což jim patří poklona."


Semifinále

Jungadler Mannheim - Bílí Tygři Liberec 6:5

Branky: 6. Elias (Samanski, Zbraranski), 12. Pronin (Elias, Kälble), 20. Zbraranski (Elias, Dziambor), 25. Tuchel (Stowasser, Elias), 27. Elias, 60. Samanski - 30. Kollert (Nezbeda, Kovář), 31. Hladík (Jiruš, Nezbeda), 43. Nezbeda, 52. Jiruš (Nezbeda), 54. Strnad (Kovář, Hladík).

V semifinále turnaje se svěřenci trenéra Loba postavili celku z německého Mannheimu. Utkání, hrané již v klasickém režimu 3x20, se pro Liberec nevyvíjelo vůbec dobře a naši hokejisté v jeho polovině prohrávali již 0:5.

Poté ovšem Tygry nakoply dvě slepené branky vstřelené v rozmezí jedné minuty a bojovným výkonem se modobílým podařilo srovnat na 5:5. Veliký obrat ale nakonec dokonán nebyl, protože Mannheim v poslední minutě vstřelil branku na konečných 6:5 a zajistil si účast ve finále. Bílé Tygry čekal souboj o 3. místo.

Trenér Richard Lobo o semifinále

"Úvod utkání jsme zaspali, možná také hrálo roli to, že soupeře neznáme a nevěděli jsme co od něj čekat. V tomto ohledu nás soupeř překvapil svou kvalitou, což dokládá i vysokou úroveň a obtížnost celého turnaje. Přestože jsme prohrávali 0:5, tak to kluci nezabalili, makali a podařilo se jim vyrovnat. Bohužel v samém závěru jsme inkasovali branku, na kterou jsme již nedokázali odpovědět, ale za bojovnost si kluci jednoznačně zaslouží poděkování. "


Utkání o 3. místo

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:1

Branky: 16. Jiruš (Šedivý), 38. Chmelař (Šedivý), 38. Nezbeda (Strnad), 60. Jiruš. - 52. Štefančík (Vaněk).

V utkání s Chomutovem, který v semifinále podlehl jihlavské Dukle, se jako první prosadili Liberečtí, konkrétně Jiruš, který zužitkoval asistenci Šedivého. V závěru druhé třetiny pak na rozdíl dvou branek zvýšil Chmelař, opět po asistenci Šedivého a vzápětí se Tygři radovali potřetí, když chomutovského brankáře prostřelil po Strnadově pasu Nezbeda.

Piráti chtěli utkání zdramatizovat a hnali se do ofenzivy. Jejich snažení přineslo ovšem pouze snížení z hole Štefančíka, naopak naši hokejisté si vítězství pojistili Jirušovou trefou do prázdné branky a po zásluze tak obsadili celkové třetí místo.

Trenér Richard Lobo utkání o 3. místo

"S Chomutovem jsme se střetli již potřetí během jednoho týdne. Zápas byl vyrovnaný, ale nám se narozdíl od soupeře podařilo využít vypracované šance a v důležitých momentech vstřelit branku. Kaňkou na zápase je zranění dvou našich hráčů, jelikož v současné chvíli máme velmi rozsáhlou marodku."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení