Akademie Bílí Tygři Liberec

Šestnáctka vstupuje do play-off! Narazí na nebezpečnou Slavii

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Série bez favorita. Přesně to je charakteristika dvojice, kterou utvořili naši mladíci se Slavií. V celém dlouhém průběhu dosavadního průběhu sezóny získali Tygři jen o tři bodíky více než Pražané. První utkání série je na programu už v neděli. Hrát se bude v pražském Edenu, úvodní buly padne ve 12:30. Tygři budou hrát doma v úterý od 16:00. V případě, že by byl stav série vyrovnán, budou mít naši dorostenci díky lepšímu umístění v tabulce výhodu rozhodujícího mače doma. Začínal by ve středečních 16 hodin. Hraje se pouze na dva vítězné!

Tygři se budou chtít vrátit k předvánočním výkonům

Liberečtí dorostenci vstoupili do sezóny naprosto skvěle. Snadno se dostali do lepší nadstavbové skupiny. Na úvod sice zaznamenali dvě porážky v soubojích s Pardubicemi a Hradcem, nicméně poté nasedli na úchvatnou vítěznou vlnu. Ze dvou derby proti Mladé Boleslavi zaznamenali neskutečné skóre 16:1, a zároveň se blýskli rekordní kanonádou do sítě Žďáru nad Sázavou, který doma rozdrtili 17:0!

V období do Vánoc Severočeši odehráli celkem 22 zápasů, z nichž prohráli pouze pět. Po Svátcích ovšem dospívala nadstavbová část do pokročilejší fáze a karta se malinko obrátila. Tygři třikrát porazili svého oblíbeného protivníka z Litvínova, jednou si věděli rady právě se Slavií, udolali také Plzeň. Tím však výčet vítězství končí. Šelmy mnohdy doplácely na chvilkové výpadky, které je stály lepší výsledky. Dobrým ukázkovým příkladem je souboj s Kladnem, který naši mladíci prohráli 4:6, po třetinách 1:0, 2:6, 1:0. Převaha po většinu času se ztratila v nevydařené druhé periodě.

Slavia jde do play-off se slušnou sérií v zádech

Také Pražané si v základní části vedli skvěle, padli v ní pouze pětkrát. Sílu ofenzivního celku okusily například Karolovy Vary, nebo hned dvakrát PZ Kladno. Na rozdíl od Liberce se ale sešívaným nepodařilo překonat desetigólovou hranici za zápas.

Při nadstavbě se jim dlouho nedařilo vyhrát dvě utkání v řadě, výsledky byly jako na houpačce. Výrazné zlepšení ovšem přišlo v samotném závěru, když Pražané ovládli poslední čtyři zápasy! Sklonit se před nimi musela Plzeň, Hradec, Litvínov a kladenští Rytíři. Do vyřazovacích bojů tak mužstvo z hlavního města půjde v relativní herní pohodě. Play-off je nicméně úplně nová soutěž!

Kapitán Jakub Šedivý o soupeři pro play-off:

"Určitě to nebude nic jednoduchého. Slavie hraje hodně bruslivý hokej, umí navíc potrestat naše fauly. Budeme si na to muset dávat pozor. Určitě máme tým, který může Slavii vyřadit. Je to jen na nás, jak k zápasům přistoupíme. Všichni rozhodně věříme v postup, uděláme pro něj maximum!"


Vzájemné zápasy na body zcela vyrovnané!

Během nadstavbové části na sebe oba týmy narazily čtyřikrát, přičemž na body je bilance vyrovnaná 7:7! Pražané sice vyhráli třikrát, jenže pouze jednou v základní hrací době, Tygři přitom čapli alespoň bod z dodatečného prodloužení. Naši dorostenci naopak ovládli poslední měření sil nejlepším možným způsobem, po výhře 5:3 totiž uzmuli také čtvrtý bodík.

Z libereckého kádru se po bodové stránce proti Pražanům nejvíce dařilo Petru Gajdovi, jenž si ve čtyřech střetnutích zapsal na konto šest kanadských bodů. Šikovými forvardy, kteří jsou i součástí reprezentace, nicméně disponuje také Slavia. Pozor si musejí šelmy dávat například na hračičky Šimona Slavíčka či Jakuba Altrichtera!

První utkání série je na programu už v neděli. Hrát se bude v pražském Edenu, úvodní buly padne ve 12:30. Tygři budou hrát doma v úterý od 16:00. V případě, že by byl stav série vyrovnán, budou mít naši dorostenci díky lepšímu umístění v tabulce výhodu rozhodujícího mače doma. Začínal by ve středečních 16 hodin.

Přijďte se podívat na kvalitní mládežnický hokej a pomozte šelmám ke zdolání nelehkého soupeře!

Trenér Richard Lobo o blížícím se play-off:

"Slavia pro nás bude určitě těžkým soupeřem. V nadstavbě jsme s ní zaznamenali bilanci 1:3 na zápasy, takže si na nás protivník bude určitě věřit. Disponují velmi dobrými přesilovkami, takže si budeme muset dát velký pozor, abychom nebyli často vylučovaní. Na druhou stranu si myslím, že máme sílu na to, Slavii přetlačit a protáhnout si sezonu. Z kluků je cítit obrovská chuť a soustředěnost. Doufám, že se tyto prvky odrazí v zápase. Všichni se na to moc těšíme. Nečeká nás lehká série, každopádně věříme, že bude se šťastným koncem."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení