Akademie Bílí Tygři Liberec

Sever proti jihu po sedmi letech! Tygři se představí v Českých Budějovicích

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Náročný program po restartu extraligy pokračuje a Liberečtí měli opět pouhý den na oddych. Tygři v neděli začnou sérii čtyř venkovních duelů a čeká je velmi speciální soupeř. Po hodně dlouhé době se totiž utkají s Českými Budějovicemi, které se snaží prosadit mezi českou elitou.

Dvě porážky

Severočeši jsou po restartu české nejvyšší soutěže jako na houpačce. V neděli sice zdolali Mladou Boleslav a konečně se jim povedlo vyhrát dvakrát za sebou. Poté ale přišly dvě prohry. V úterním střetnutí svěřenci trenéra Patrika Augusty marně hledali recept na vítkovického Daniela Dolejště, jenž za svá záda nepustil jedinou ze čtyřiceti ran. Naopak Ridera se prosadila hned třikrát, když hned dva góly zaznamenaly bývalé šelmy, Lukáš Krenželok a Dominik Lakatoš.

Po dvoudenním odpočinku chtěli Liberečtí odčinit porážku na domácím ledě proti Litvínovu. Po více jak devadesáti minutách se konečně prosadili a dostali se do vedení, jenže Verva srovnala na 1:1 a vynutila si prodloužení. O rozdělení bodů nakonec rozhodly až nájezdy, v nichž byli úspěšnější hosté. Proti Motoru se tak budou chtít Tygři dostat zpět na vítěznou vlnu.

Marek Zachar o zápase s Litvínovem:

"Škoda, že jsme nenašli při nájezdech recept na litvínovského brankáře Godlu. Musíme se z toho poučit, začít u malých věcí a doufat, že se zápas obrátí na naši stranu."


Nové prostředí

Loni Motor válcoval celou Chance ligu, po postupu do extraligy ale přišel postup na vyšší level. České Budějovice musely skousnout porážku hned v prvních deseti utkáních. Přitom kolikrát nehrály vůbec špatně a o tři body přišly buď v závěru nebo po obratu soupeře. Frustrovaný tým tak získal jen pár bodíků za prohry v prodloužení

V pátek ovšem nakonec Jihočeši smůlu prolomili. A to dost razantním způsobem! Po první periodě vedli nad Vítkovicemi pouze o jednu branku, v té druhé jich však přidali hned pět a nakonec Rideru smetli 7:0! Proti Tygrům tak bude stát odhodlaný soupeř, který se bude chtít po své první výhře v extralize nadechnout k lepším výsledkům.

Hráči Českých Budějovic se radují z branky proti Hradci Králové

Po sedmi letech!

Souboje Liberce s Českými Budějovicemi vždy přinášely parádní podívanou. Tehdejší Mountfield se ovšem po sezóně 2012/13 přestěhoval do Hradce Králové. Nově vzniklý Motor se dlouho pokoušel vrátit zpět mezi českou smetánku, což se mu nakonec povedlo.

Po sedmi letech si tak můžeme vychutnat střetnutí severu s jihem Čech. Dočkáme se vypjatého a napínavého zápasu jako za starých časů? To se dozvíme od nedělních 17:00!

Bílí Tygři Liberec vs. Madeta Motor České Budějovice

Počet zápasů: 40
Bilance: 20 – 2 – 1 – 5 – 12
Skóre: 107:95

Zajímavosti

  • Naposledy se Tygři s Českými Budějovicemi utkali 20. ledna 2013. Z výhry 2:0 se tehdy radovali Jihočeši.
  • Poslední vzájemné utkání si z našeho kádru pamatuje hned čtveřice hráčů. Konkrétně Lukáš Derner, Michal Bulíř, Tomáš Filippi a Jaroslav Vlach.
  • Liberecký brankář Petr Kváča Motor velmi dobře zná. Kromě mládežnických kategorií zde odchytal i čtyři sezóny za „A“ tým.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení