Akademie Bílí Tygři Liberec

Šimek se stihl vrátit domů a trénuje s Tygry: Pořád tu mám spoustu kamarádů

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V NHL za letošní sezónu odehrál 48 zápasů. Další už ovšem nepřidá, San Jose se totiž mezi 24 týmů, které si tento rok nezvykle zahrají play-off, nevtěsnalo. Radim Šimek tak zůstává v Čechách a kondici udržuje s Bílými Tygry. "Naštěstí jsme ještě stihli lety," podotýká.

Byl tvůj přesun ze zámoří domů, vzhledem k situaci ohledně koronaviru, dramatický?
Naštěstí ne. Po posledním zápase, který jsme se San Jose odehráli v Chicagu, jsme se dozvěděli, že už zastavili NBA. Po utkání jsme letěli do St. Louis, a ti nám hned druhý den napsali, že nemůžeme do haly a poletíme domů. Za další dva dny nám NHL sdělila, že se pět až osm týdnů nebude hrát. Tak jsem řekl manželce, že nemá cenu riskovat, sebereme se, vyklidíme byt a co nejrychleji poletíme domů. Jsem rád, že mi v týmu všichni vyhověli. Naštěstí jsme ještě stihli lety, jelikož za týden už se všechny zrušily.

V Česku se za dobu karantény hodně trénovalo individuálně za online dohledu kondičních trenérů. Jak to fungovalo v organizaci San Jose?
Měli jsme to stejně. Aktuálně nám kondiční kouč ze San Jose posílá individuální plány na pět nebo šest dní, podle čehož jedu. Něco si dělám i podle sebe a snažím se udržovat v kondici. Jsem moc rád, že mi navíc Bílí Tygři umožňují chodit s nimi na led. Jsem jim za to moc vděčný, protože jinde jsou ledy obsazené, nebo vůbec nejsou.

Víš, jak to mají s tréninky na ledě tví kolegové ze zámoří?
Švédi a Finové začali na led chodit poměrně brzy, proti čemuž se v Americe trošku bouřili, protože tam kluci tu možnost neměli. Jsem rád, že si s Tygry mohu zatrénovat a zůstat v tempu.

Cítíš se v prostředí naší organizace stále jako doma?
Samozřejmě! V Liberci jsem prožil skvělé roky, během kterých jsme získali titul a hráli jsme další finále. Pořád tu mám spoustu kamarádů. Hráči, kteří teď nově přišli, jsou taky skvělí chlapi. Kabina jde pořád tím správným směrem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení