Akademie Bílí Tygři Liberec

Skončila ODM: Tygřice zazářily v rychlobruslení, hokejisté na medaili nedosáhli

Date of publication Author Jan Kousal

Litomyšl/Liberec - Olympiáda dětí a mládeže je minulostí. V Pardubickém kraji se objevilo hned několik Tygrů, kteří na sportovištích zanechali výraznou stopu. Tereza Plosová a Karolína Sýkorová získaly pro kraj dohromady pět stříbrných medailí v rychlobruslení.

Velmi početné zastoupení měli Tygři, podle očekávání, v hokejovém týmu Libereckého kraje. Na střídačce se šlo hned sedmnáct hráčů z podještědského klubu, které doplnilo kvinteto hokejistů z Lomnice nad Popelkou.

Samotný turnaj však Libereckému kraji nevyšel. Tým sice získal skalp pozdějších finalistů z Moravskoslezského kraje, ale to bylo v kolonce výher všechno. Remíza s domácím Pardubickým krajem a další čtyři prohry odsoudily hokejisty z Liberecka až na dvanácté místo.

Rozhovor s Petrem Gajdou, účastníkem ODM a útočníkem libereckého výběru U16, naleznete zde.



Bez medaile se však tygří výprava z Pardubicka nevrátila. Na hokejovém stadionu v Litomyšli, kde probíhaly rychlobruslařské soutěže, se dařilo libereckým dívkám v short tracku. Trenérské duo Vojtěch Fiala a Ctibor Jech mladší, které mělo rychlobruslařskou výpravu na starost, tak mohlo být opravdu spokojené.

Teprve jedenáctiletá Tereza Plosová získala na ODM tři stříbrné medaile v kategorii mladších žaček, její kolegyně z týmu Bílých Tygřic Karolína Sýkorová pak mezi staršími žačkami pouze o jedno stříbro méně.

Pěkné výsledky zaznamenaly rychlobruslařské týmy Libereckého kraje i ve štafetových závodech. Chlapecké družstvo si dojelo pro páté místo, dívky skončily šesté.

Trenér Vojtěch Fiala:

„Podařilo se nám navázat na úspěch z předchozí olympiády, kde jsem byl také s rychlobruslaři. Dařilo se zejména holkám, ale povedly se nám i štafety. Všechny závodníky, kteří Liberecký kraj reprezentovali, bych chtěl moc pochválit. Spolu jsme si to všichni užili.“


Stříbrné úspěchy libereckých rychlobruslařek pomohly krajské výpravě k největšímu počtu medailí a k celkovému vítězství v pořadí krajů. Sportovci z Liberecka získali 39 cenných kovů.

Tygři na ODM

Lední hokej: Ondřej Culek, Lukáš Čihák, Filip Damašek, Vojtěch Duschka, Lukáš Franc, Petr Gajda, Jakub Hladík, Jakub Hujer, Jaroslav Chmelař, Mikuláš Jenčovský, Čeněk Krátký, Vojtěch Lejsek, Adam Měchura, Lukáš Plos, Jakub Šedivý, Tomáš Trunda, Tadeáš Tůma.

Rychlobruslení: Sára Holubová, Radek Janata, Samuel Jansa, Matěj Leden, Tereza Plosová, Karolína Sýkorová, Ondřej Šíma, Anna Štěrbová.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Finálový turnaj VTM přinesl i bohatou tygří účast

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení