Akademie Bílí Tygři Liberec

Skvělá práce Terezy Plosové! Dvěma body rozhodla odvetu s Korejkami

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - České hokejistky do 16 let zakončily zápasovou přípravu na Olympiádu dětí a mládeže dvojutkáním s o dva roky starším výběrem Jižní Korey. A neztratila se ani zástupkyně našeho klubu Tereza Plosová!

Česká reprezentace měla v obou duelech herní převahu a svého soupeře přestřílela. Přesto se v prvním utkání radovaly hráčky z Asie, které zásluhou dvou rychle vstřelených branek z úvodní části zvítězily 2:1. Za Česko už pouze snížila kapitánka týmu Andrea Trnková. Druhý souboj už však na zimním stadionu ve Slaném dopadl příznivěji. A obrovský podíl na tom měla také liberecká útočnice Tereza Plosová!

Ta v 16. minutě milimetrovou ranou z úhlu otevřela skóre a naše reprezentace dlouho vedla. O náskok přišla až ve třetí periodě, nicméně nakonec se stejně radovaly Češky! Plosová totiž parádní křižnou přihrávkou připravila gólové zakončení Adéle Šapovalivové. Hráčky se lvem na dresu tedy Korejkám oplatily předchozí porážku stejnou mincí.

České hokejistky se v polovině ledna přesunou do švýcarského Lausanne, kde absolvují Olympijské hry dětí a mládeže. Korejská osmnáctka se v těchto dnech představuje na světovém šampionátu divize IB (třetí světová skupina).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení