Akademie Bílí Tygři Liberec

Sliby se mají plnit! Tygři rozváželi seniorům potraviny

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Nedlouho poté, co Bílí Tygři nabídli prostřednictvím svých facebookových stránek pomocnou ruku městu Liberec, dali se do práce. Ve spolupráci s komunitním střediskem Kontakt hráči A-týmu nakoupili a rozvezli potraviny libereckým seniorům. Do první dobročinné akce se zapojili Lukáš Derner, Radan Lenc, Jaroslav Vlach a kapitán Petr Jelínek.

Rozvoz potravin byl jednou z mnoha pomocných aktivit, do kterých se Bílí Tygři v následujících dnech a týdnech zapojí. "Mám dobrý pocit z toho, že jsme mohli pomoct starším lidem, kteří si nemohou nakupovat," řekl Jelínek, který vezl nákup 88letému seniorovi.

Bílí Tygři se nejprve společně sešli v komunitním středisku Kontakt, kde podstoupili krátké zaškolení ohledně bezpečnosti, a kde také převzali nezbytné pomůcky jako náhradní roušky, rukavice, nákupní seznamy či průkazky s vlastní jmenovkou. Po podepsání smluv už vyrazili ve dvojicích do obchodu, odkud rozváželi potraviny seniorům.

"Byli jsme třeba i za paní, které bylo 91. To je krásný věk. Pro nás je to maličkost, kdežto pro tyto starší lidi by to bylo v tuhle dobu něco nepředstavitelného," prohlásil kapitán Bílých Tygrů. Rozvozem potravin ovšem dobrovolničení nekončí. Liberečtí hokejisté se plánují začlenit také do dalších aktivit, kterými pomohou lidem v době, kdy řádí pandemie koronaviru.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení