Akademie Bílí Tygři Liberec

Souboj na hraně play-off i mejdan s Petrem Nedvědem. To vše přinese duel Spartou

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V 47. kole české nejvyšší soutěže změří svěřenci Filipa Pešána síly s pražskou Spartou. Tygry čeká nelítostný boj a zároveň i jeden slavnostní akt. Před zahajovacím buly, které je naplánováno na nedělních 16:00, vystoupá ke stropu haly dres Petra Nedvěda, dlouholetého kapitána a ikony libereckého hokeje.

Potřeba vítězství

Závěr základní části se pomalu blíží a situace kolem postupové desítky je stále velmi nejasná. Deváté Bílé Tygry a desátou Spartu dělí v tabulce jediný bod. Oba týmy se musí dívat pod sebe, ale zároveň ani pro jednoho není vyloučený přímý postup do čtvrtfinále.

Severočeši se před svými diváky pokusí přerušit sérii dvou porážek a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Poslední zápas s Chomutovem dotáhli Liberečtí až do prodloužení, ve kterém rozhodl o vítězství Pirátů obránce Stanislav Dietz.

Hlouček spokojených Libereckých po rychlé úvodní brance

Změny na poslední chvíli

Sparťané se před cílovou rovinkou základní části v ideální formě rozhodně nenacházejí. Z minulých třech duelů vytěžili pouhý jeden bod za prohru v prodloužení s brněnskou Kometou, a tak přišly další změny. Z KHL zamířila do Prahy dvojice beků Arturs Kulda a Tomáš Voráček, který má za sebou i krátké angažmá u Bílých Tygrů.

Bílí Tygři se ale budou muset mít na pozoru především před sparťanskou ofenzivou. Ta v letošním extraligovém ročníku pokořila libereckou obranu hned čtrnáctkrát, šelmy naproti tomu skórovaly ve vzájemných duelech jen šestkrát.

Hosté se v utkání prosadili čtyřikrát

Pocta legendě

Ještě před zahájením důležitého utkání vzdají Bílí Tygři hold své legendě. Pod strop haly totiž vystoupá dres s číslem 93, který nosíval dlouholetý kapitán Liberce Petr Nedvěd.

Stane se tak pouhý den po utkání Benátek s Kladnem a necelých sedm let poté, co severočeský klub vyvěsil dres Petrova otce. Ze střídačky hostů bude slavnostnímu aktu přihlížet také Petrův bratr Jaroslav, asistent sparťanského kouče Františka Výborného.

Zápas se neobejde bez bohatého doprovodného programu. Autogramiáda liberecké legendy začíná už ve 14 hodin.

Jestli Bílí Tygři přetaví sváteční atmosféru ve veledůležité tři body, se dozvíme v neděli. Repríza finále z jara 2016 startuje v 16:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 63
Bilance: 18 – 7 – 0 – 9 – 29
Skóre: 164:192

Poslední střetnutí Tygrů se Spartou přineslo velmi napínavou přestřelku, kterou nakonec muselo rozhodnout prodloužení. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení