Akademie Bílí Tygři Liberec

Souboj známých rivalů! Tygři změří síly s Mladou Boleslaví

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Svěřenci trenéra Patrika Augusty stihnou v roce 2020 ještě jedno utkání. V Home Credit Areně přivítají Mladou Boleslav, která pod Ještědem už léta nenachází recept na výhru. Oběma týmům se v poslední době daří, můžeme tedy očekávat boj do poslední minuty! Vyhecované derby započne 30. prosince v 18:00.

Body, body a zase body!

Severočeši se v posledních čtyřech zápasech pyšní jenom výhrami, každý bod do tabulky je navíc extrémně důležitý. Výjezd do daleké Olomouce se povedl na jedničku, Tygři s Jaroslavem Pavelkou v bráně porazili Kohouty 2:0. Následoval duel na domácím ledě proti Litvínovu, kterému Liberečtí nasázeli šest branek. Autor jednoho z gólů byl i mladík Matěj Pekař, který v utkání dokonce zaznamenal hattrick Gordieho Howea!

Hradec Králové byl pro šelmy už tvrdší oříšek. V ČPP aréně nejdřív otevřel skóre Adam Musil, nicméně domácí ihned zareagovali. Na konci třetí třetiny svítilo nad ledem skóre 2:2, tudíž se muselo prodlužovat až do samostatných nájezdů. V závěru ale zazářil bezchybný Jaroslav Vlach, ten totiž Marka Mazance dvakrát sebejistě překonal a vybojoval pro Liberec dva cenné body.

Trenér Patrik Augusta o zápasu s Hradcem:

„Velice dobře jsme začali a odehráli jsme výbornou první třetinu, i přes inkasovaný gól na 1:1 z první šance soupeře jsme hru kontrolovali. Ve druhé periodě jsme paradoxně po našem gólu přestali hrát, vypadli z role a soupeř hrál velice dobře. Aktivně nás napadal, vyhrával většinu soubojů a dostával nás pod tlak, z čehož pramenilo vyrovnání na 2:2. Třetí dějství už bylo vyrovnané, oba týmy měly pár závarů. Prodloužení moc šancí nepřineslo a rozhodly nájezdy. Jsme rádi, že dopadly dobře pro nás.“


Vzhůru k těm nejlepším

Ani Mladá Boleslav se nemá za co stydět, v posledních třech zápasech je stoprocentní a v kabině panuje pohoda. Nejprve uspěla v přestřelce s Českými Budějovicemi, kdy zvítězila těsně 5:4, poté svedla vyrovnaný boj s plzeňskými indiány. Nerozhodný výsledek 3:3 musely rozseknout až nájezdy, v nich byli ale Středočeši úspěšnější.

Bruslaři předvedli skvělý výkon i proti brněnské Kometě, které na domácím ledě nedovolili ani jednou skórovat a slavili jednoznačné vítězství 3:0. Série výher posunula Mladou Boleslav na třetí místo v extraligové tabulce, aktuálně se tedy řadí k top týmům spolu se Spartou a Třincem.

Středočeši pod Ještědem uspěli naposledy před deseti lety, Tygři si své teritorium pečlivě brání. V letošní sezoně se zatím pokaždé radovaly šelmy, na ledě Bruslařů zvítězily v prodloužené hrací době 4:3 a v Liberci se dlouholeté prokletí hostů nezlomilo. Jak derby dopadne tentokrát? To se dozvíme již ve středu 30. prosince od 18 hodin!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 42
Bilance: 25 – 8 – 0 – 0 – 9
Skóre: 132:91

Zajímavosti

  • Nejtrestanějším hráčem extraligy je exliberecký bek Martin Ševc, v sezoně v dresu Bruslařů stihl posbírat už 76 trestných minut.
  • Boleslavský útok táhne David Šťastný. Ve 24 zápasech nastřílel už 16 gólů, což ho řadí na druhé místo nejlepších střelců v soutěži.
  • V posledních třech duelech mají oba celky téměř identickou produktivitu, Tygři vsítili 11 zásahů do soupeřovy sítě, Mladá Boleslav slavila jen o jeden gól víc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení