Akademie Bílí Tygři Liberec

Starší dorost: Kvalitní práce v nadstavbě a vyrovnané osmifinále s hořkým koncem

Date of publication Author Redakce

Liberec - Starší dorostenci se stejně jako minulou sezónu probojovali do vyřazovacích bojů. V prvním kole play-off narazili na třinecké Oceláře, kterým nakonec, i přes obrovskou snahu, podlehli 1:3 na zápasy. Připomeňte si osmifinálovou sérii v následujícím článku.

1. zápas: I přes výraznou převahu Tygrů brali první bod Třinečtí

V prvním utkání série Severočeši na svého soupeře v úvodním dějství doslova vlétli. I přes vyložené šance vstřelili gól až ve dvanácté minutě, když v přesilové hře otevřel skóre svou tvrdou ranou k levé tyči Vratislav Kunst. Hned o chvíli později to bylo už o dvě branky. Adam Charvát se napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě. Liberečtí byli v ten moment jasně lepším týmem, žádnou ze svých dalších příležitostí ale nedokázali využít. Místo toho přišel možná rozhodující moment zápasu. Domácí totiž snížili devět vteřin před koncem třetiny zásluhou Adama Rašky na 1:2, což se podepsalo na psychice obou mužstev.

Brankář Kristián Novák o první brance Třince

"Byl to možná rozhodující okamžik série. Celou první třetinu jsme je absolutně přehrávali. Mohli jsme vést třeba 4:0, jenže se tak nestalo a oni pak asi ze své třetí střely snížili a dali nám gól do šatny. Do druhé třetiny nastoupili jako úplně jiné mužstvo. Kdybychom ten zápas vyhráli, mohlo být všechno jinak,"


Branka do šatny Oceláře viditelně nakopla a téměř ihned na začátku prostřední dvacetiminutovky bylo vyrovnáno, když se prosadil Marek Havránek. Třineckých byl najednou plný led a po trefách Jakuba Michálka a Jonáše Peterka to bylo už 4:2 pro domácí. Ve třetí třetině sice dokázal snížit Matěj Krejsa, jenž tečoval do sítě pokus Kryštofa Hrabíka. Domácí ale zásluhou Jonáše Peterka opět zvýšili a svůj náskok si pohlídali až do závěrečné sirény.

2. zápas: Druhý zápas nabídl drama, šťastnější byli opět Oceláři

Tygři chtěli ve druhém utkání na třineckém ledě srovnat stav série a za svým si šli už od začátku. Již po necelých dvou minutách se ve vlastním oslabení dokázal díky důrazné hře v předbrankovém prostoru prosadit Matěj Hájek. Domácí ovšem s odpovědí dlouho nečekali a Adam Raška vyrovnal skóre. Stejný hráč se dokázal prosadit i v úvodu druhé dvacetiminutovky a poslal Oceláře do vedení 2:1. Ani tento stav ale netrval dlouho a po spolupráci Kryštofa Bouřila s Lubošem Dospělem rozvlnil síť za Ochmanem druhý jmenovaný.

Oba týmy byly při chuti a šancí bylo k vidění mnoho na obou stranách. V jedné z nich se v závěru třetiny objevil Kryštof Bouřil a překlopil vedení na stranu Tygrů. Když už se zdálo, že Liberečtí půjdou do závěrečného dějství s jednobrankovým náskokem, tak se těsně před odchodem do šaten prosadil Marek Havránek. Po druhé periodě tak platilo skóre 3:3. Poslední třetina vyšla lépe Třinci, když pět minut před koncem vsítil vítěznou branku Jakub Michálek. Srdnatě bojující Bílí Tygři v závěru ještě zle zatopili domácí obraně, ale ani přes velký tlak se už neprosadili.

3. zápas: Jasná záležitost. Pětigólový kolotoč zastavil Třinec včas

Do třetího utkání série nastupovali Tygři v nepříjemném postavení. Kdyby prohráli, sezóna by pro ně skončila. Tým okolo trenéra Jiřího Kudrny ale nenechal zaplněnou Svijanskou Arénu na pochybách. Od prvních minut byl jednoznačně lepším mužstvem a mezi třemi tyčemi navíc stanul výborný Jakub Hrstka. Ten inkasoval pouze jednu branku.

Za naše mužstvo se navíc prosadila hned čtveřice hráčů. Ondřej Chrtek propálil Ochmana hned dvakrát, skóroval ještě Jeník, Kunst a Šíp. Tygři své soky přestříleli vysoko 45:19 a vypadalo to, že právě toto vítězství by mohlo být novým impulsem.

4. zápas: Těsná prohra – smutný konec

Výhrou ve třetím osmifinále povzbuzení svěřenci Jiřího Kudrny chtěli první úspěch v sérii potvrdit i ve druhém klání a nutno podotknout, že začátek se jim povedl fantasticky. Už ve čtvrté minutě pláchl třinecké obraně kapitán Vítek Turský, jenž byl v koncovce faulován, což znamenalo trestné střílení. Urostlý zadák si s nabídnutou příležitostí poradil a zakončil jako mazák. Jenže v polovině první periody bylo vyrovnáno, o první gól Ocelářů se postaral Jonáš Peterek.

Klíčovým úsekem zápasu byl přelom druhé a třetí třetiny, v této části utkání Slezané udělali rozhodující krok k postupu do čtvrtfinále. V závěru druhé periody poslal puk rychlým blafákem za Novákova záda Filip Rufer a třetí dějství otevřel bleskovou trefou Jonáš Peterek. Závěrečný tlak Tygrů byl drtivý a dělovka Vratislava Kunsta při hře bez gólmana vykřesala naději. Ta ale definitivně zhasla za dozvuku poslední sirény. Třinec hubený náskok udržel a utnul pouť šelem už v osmifinále.

Trenér Jiří Kudrna o osmifinálové sérii s Třincem

Série s Oceláři byla velmi vyrovnaná a ve všech utkáních se bojovalo o každý puk. Myslím, že jsme byli o trochu střelecky aktivnější, ale soupeř byl bohužel maximálně efektivní v koncovce. My jsme se na góly hodně nadřeli. I přesto jsem rád, že jsme si play off zahráli a doufám, že kluci se z toho zklamání rychle oklepou a brzy se začnou těšit na novou sezónu. "



Rozhovory po konci série:


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení