Akademie Bílí Tygři Liberec

Stříbrný Ronald Knot: Až pomine zklamání, vyhodnotíme to jako úspěch

Date of publication Author Jan Kousal

Třinec/Liberec - Bílí Tygři bojovali, ale v pátém a posledním finálovém duelu extraligového ročníku nakonec padli. Severočeši podlehli Ocelářům 0:3, na krk si tak znovu po dvou letech pověsili stříbrné medaile. „Třinec si zkušeně došel pro vítězství,“ vysekl staronovým mistrům jednu z prvních poklon klíčový zadák šelem Ronald Knot.

Jaké jsou první pocity po pátém finále?
Zklamání. Je to škoda, věřili jsme, že utkání zvládneme a finále ještě vrátíme do Liberce, ale bohužel se nám to nepovedlo. Měli jsme poslední dva zápasy problémy se střílením gólů, což se ukázalo i v pátém duelu. Třinec dal naopak tři a zkušeně si došel pro vítězství.

Kdy se finálové série lámala? Byl klíčový úvodní dvojzápas?
Těžko říct. První zápas se nám vyloženě nepovedl, ten druhý už byl vyrovnaný, ale naneštěstí jsme dostali góly v oslabení. U nás jsme odehráli jedno perfektní utkání, čtvrté klání ale zlomil na svou stranu Třinec. Poslední zápas už byl složitý.

Radan Lenc o druhém místu:

„Momentálně převládá spíše smutek. Nějaké zadostiučinění přijde spíš postupem času. Hráli jsme finále a měli možnost bojovat o pohár. Vyhrát se nám bohužel nepovedlo. V tuto chvíli je to smutné, celkově ale můžeme podle mě sezónu hodnotit pozitivně.“


V čem byl Třinec lepší?
Asi v drobných detailech. My jsme měli potíže vstřelit branku, Oceláři naopak dali několik gólů v početních výhodách. Možná i to byl ten klíčový rozdíl. Oni si přesilovkami pomohli a my jsme je nedokázali využít.

Byl problém i v tom, že Liberci v průběhu celé série vypadávali útočníci?
Samozřejmě také. My jsme neměli zas tak široký kádr a každá taková ztráta pro nás byla velká. Když si vzpomenu, jaké hráče jsme postrádali v průběhu celé sezóny a teď během finále – to by položilo každý tým. Snažili jsme se s tím popasovat, ale bohužel už jsme, i pod vlivem těch absencí, nedokázali Třinci v závěru konkurovat.

Hodnotíš sezónu jako úspěšnou?
Teď ve mně samozřejmě převládá zklamání. Na druhou stranu nám před Hradcem, Spartou i Třincem spousta lidí nevěřila a my jsme potom hráli ve finále vyrovnanou partii, byť to tak podle výsledku nevypadá. Myslím si, že až pomine zklamání, tak budeme moct říct, že sezóna byla úspěšná.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení