Akademie Bílí Tygři Liberec

TOP kanonády akademických celků: plodný zahajovací víkend i (ne)šťastná třináctka

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V mládežnických kategoriích nebývá o vysoké výsledky nouze a výjimkou nebyla ani sezóna 2016/2017. Fanoušci libereckých nadějí viděli hned tři dvojciferné výhry Tygrů, jednu staršího dorostu a dvě v podání mladších kolegů. Gólově se činila i juniorka. Tady jsou ty nejlepší kanonády!

JUN: Poprvé doma - devět branek do sítě rivala

Na svůj gólově nejpovedenější zápas nemuseli liberečtí junioři čekat nikterak dlouho. Už o zahajovacím víkendu totiž svěřenci Valdemara Jiruše skolili poměrem 9:2 velkého rivala, pražskou Spartu. Sluší se připomenout, že ještě v půlce zápasu celek z hlavního města ve Svijanské aréně vedl. Obrat Tygrů byl však nekompromisní. Velkou měrou se o vysokou výhru zasloužil Petr Wiencek, který zaznamenal ve druhém utkání v nejstarší věkové kategorii první hattrick.

Pozápasové hodnocení autora hattricku Petra Wienceka:

"Jako tým jsme hráli v první třetině úžasně. Dohrávali jsme souboje, tak jak jsme si řekli po neúspěšném utkání v Boleslavi. Byli jsme důrazní a vyšlo nám to. Padnul nám tam jeden gól, vedli jsme 1:0. Poté jsme na začátku druhé periody polevili, vzali jsme si oddechový čas a po něm to už bylo lepší. Řekli jsme si, že máme být dravější a získali jsme tři body."


Reportáž i statistický přehled z utkání se Spartou naleznete zde.

Tygři oslavují vstřelenou branku

SDO: Čtrnáctigólový start z říše snů

První zářijový víkend přinesl Tygrům hodně radosti. Jestli juniorka pálila ostrými v 2. kole, starší dorost se rozstřílel hned na úvod soutěže. Zahajovací zápas s nováčkem z Písku se na domácím ledě odehrával dlouho bez branek, a hosté dokonce ve druhém dějství otevřeli skóre. Domácí ale za necelých čtyřicet minut nasázeli čtrnáct gólů a sezónu zahájili brilantně - vítězstvím 14:2. Střelcem utkání se stal třígólový Ondřej Chrtek.

Pozápasové hodnocení trenéra Jiřího Kudrny:

"Těžké to bylo v tom, že jsme hráli první ligový zápas. Dali jsme si za cíl do soutěže dobře vykročit. To je vždycky svazující a trochu se to na nás podepsalo v první třetině, kdy se nám nedařilo proměňovat šance. Navíc jsme na začátku prostřední části inkasovali smolný gól, kdy se puk zastavil ve vodě. Zůstali jsme trpěliví a utkání jsme ještě ve druhém dějství rozhodli. Kluci už pak hráli s chutí a dali spoustu krásných branek."


Reportáž i statistický přehled z utkání s Pískem naleznete zde.

Ondřej Chrtek přijímá gratulace

MDO: Velký úprk do play-off odskákal Tábor

Mladší dorostenci zažili v nadstavbové části napínavou honičku, na jejímž konci se dočkali vytoužených vyřazovacích bojů. Asi nejpůsobivější vystoupení na cestě do play-off předvedli proti Táboru. Od první třetiny Liberečtí ukazovali, že na domácím hřišti jsou pány ledu právě oni. Číslovka označující počet tref Severočechů se nakonec zastavila na třináctce, která pro Tygry rozhodně nebyla nešťastnou. Lví podíl měl na nevídaném výsledku Filip Jansa, jenž se blýskl hattrickem.

Pozápasové hodnocení trenéra Milana Plodka:

"Za zápas musím kluky pochválit, od samotného začátku jsme na soupeře vlétli a byli jsme hodně aktivní. Protivníka jsme přehrávali, což dokazuje počet střel i vytvořených šancí. Byla otázka času, než vstřelíme góly. Tím, že padlo pět branek během první třetiny, bylo prakticky rozhodnuto. Následně již kluci přidávali další přesné zásahy po hezkých akcích a utkání se dohrávalo"


Reportáž i statistický přehled z utkání s Táborem naleznete zde.

Ondřej Chrtek přijímá gratulace

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení