Akademie Bílí Tygři Liberec

Teplý s Najmanem přispěli k výhře české osmnáctky nad Slovenskem

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Kravaře/Liberec - Česká hokejová reprezentace do osmnácti let se v Kravařích připravuje na vrchol sezóny, mistrovství světa ve Švédsku. Ve výběru Aloise Hadamczika nechybí ani Tygři, v nominaci figurují Lukáš Pařík, Jakub Žůrek, Jakub Rychlovský, Adam Najman a Michal Teplý. Právě poslední dva jmenovaní se pak zaskvěli v druhém přípravném zápase se Slovenskem, který Češi vyhráli jednoznačně 5:1.

Česká osmnáctka zahájila přípravu dvojzápasem se Slovenskem. V prvním utkání s naším sousedem sice Češi po první třetině prohrávali, druhou a třetí dvacetiminutovku ale ovládli a nakonec vyhráli 6:2. O vítěznou branku se postaral liberecký útočník Michal Teplý, který nastoupil na křídle první formace. Branku Česka pak hájil gólman celku z města pod Ještědem Lukáš Pařík.

I ve druhém duelu zvítězili Češi. Tentokrát domácí ovládali průběh zápasu už od začátku, v osmé minutě otevřel skóre utkání opět MIchal Teplý. Do konce druhé třetiny to bylo už 4:0, třetí branku vstřelil Tygr Adam Najman, který spolu s libereckým Jakubem Rychlovským nastupoval ve čtvrté formaci.

Mistrovství světa začíná 18. 4. ve Švédsku. Češi se ve skupině A postupně utkají s Běloruskem, Švýcarskem, Finskem a Kanadou. Budou svěřenci trenéra Aloise Hadamczika na turnaji úspěšní? My jim přejeme hodně štěstí a doufáme, že se v dobrém světle předvedou i zástupci našeho klubu!

1. zápas - Česko – Slovensko 6:2 (1:2, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 13. Myšák (Teplý, Barinka), 21. Lang (Mužík), 29. Teplý (Haš, Myšák), 44. Toman (Najman), 49. Přikryl (Kučeřík, Mužík), 60. Peterek (Raška) – 7. Čajkovič (Jellúš), 19. Škvarek (Turan, Čajkovič).

Česko: Pařík – Kubíček, Kučeřík, Haš, Mlčák, Volráb, Rutar, Tureček, Žůrek – Mužík, Přikryl, Lang – Pšenička, Barinka, Teplý – Raška, Peterek, Myšák – Rychlovský, Najman, Toman – Novák.

Slovensko: Kozel – Turan, Beňo, Golian, Mudrák, Hodorovič, Hlaváč, Stacha, Ilenčík – Čajkovič, Jellúš, Škvarek – Krajč, Eliaš, Lašák – Valigura, Rehák, Nauš – Myklucha, Kupka.

2. zápas - Česko – Slovensko 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Teplý (Barinka), 10. Toman (Křemen, Bednář), 28. Najman (Rychlovský, Tureček), 35. Haš (Toman, Pšenička), 55. Koffer (Rychlovský) – 41. Lavička (Turan).

Česko: Bednář – Haš, Mlčák, Kubíček, Kučeřík, Volráb, Rutar, Tureček, Žůrek – Pšenička, Barinka, Teplý – Raška, Peterek, Beránek – Novák, Toman, Křemen – Rychlovský, Najman, Koffer – Myšák.

Slovensko: Hlavaj – Turan, Lavička, Hlaváč, Mudrák, Stacha, Gajdoš, Hodorovič – Škvarek, Jellúš, Krajč – Chromiak, Rehák, Mrázik – Lašák, Eliaš, Myklucha – Nauš, Kupka, Valigura.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení