Akademie Bílí Tygři Liberec

Trenér U16 Richard Lobo: Máme dvacet vyrovnaných hráčů, naše hra je musí bavit!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygří šestnáctka šlape jako hodinky. Po rozpačitém úvodu pravidelně vítězí a základní část ukončila v závěsu za vedoucí Kometou! "Kluci postupně pochopili, co se po nich chce," usmívá se Richard Lobo, jenž se bezprostředně po rekordní výhře 17:0 nad Žďárem zároveň vyjádřil také k ožehavému tématu bodované nadstavby.

I když v době našeho rozhovoru ještě není jisté, jestli skončíte po základní části druzí nebo třetí, zřejmě ji budete hodnotit kladně, je tomu tak?
Hlavně druhá polovina základní části byla super. Porazili jsme těžší soupeře, jako například Brno a Hradec, což pro nás je měřítko. Proto se těšíme také na nadstavbu, protože se s těmito týmy budeme potkávat dál. Od půlky soutěže kluci opravdu hrají dobře. Samozřejmě, jsou to kluci, jsou v pubertě (úsměv). S hrou jsme ale spokojeni, tak doufejme, že to bude stále gradovat a gradovat!

Na úvod sezóny přišly nějaké prohry, nicméně kluci se z toho dostali. Může to být, i vzhledem k blížícímu se play-off, pozitivní, že si úspěšně vyzkoušeli hru pod tlakem?
Určitě! Zase jsme ten začátek neměli ideální, stejně jako loni... V přípravě jsme vyfasovali jedenáct gólů, což se nám ještě nestalo. Ten začátek byl hodně divoký, než si to sedlo. Přeci jen je ta liga kvalitnější, nikdo není ostaršený. Na druhou stranu je výhoda, že ten manšaft trénuje pospolu a že máme čas s těmi kluky pracovat. Jak říkám, od té poloviny základní části už ta práce začala být vidět. Kluci pochopili, co se po nich chce. Naučili se to, ale chápeme, že jsou to kluci, kteří přecházejí z mládežnického do dospělého hokeje. Trošku to vždycky trvá. Jsme rádi, že to pochopili, protože věříme, že na to mají. Teď hrajeme tak, jak bychom si my, a hlavně oni, představovali. Musí je to bavit!

"Náš tým má na ještě lepší úspěch, než ten loňský!"

Letošní sezóna nabízí mnoho novinek v pravidlech. Zřejmě tou nejvýznamnější je nadstavba po každém utkání. Jak to po několika měsících v praxi hodnotíte? Byl to podle Vás dobrý nápad? Dnes jste například vyhráli 17:0, ale přesto Žďár mohl získat bod...
Učili jsme se s tím trošku popasovat. Kolikrát jsme vyhráli zápas, kdy jsme soupeře jasně přehrávali, viz. domácí zápas s Táborem. Potom si Tábor odvezl bod, a my jsme v kabině nevěděli, jestli se máme radovat, nebo být smutní... Musím říct, že jak hráči, tak my, jsme se trošku hledali. Upřímně jsme nevěděli, jak na to reagovat. Ze začátku jsme měli rozporuplný pocit, nevěděli jsme vlastně, co se odsouhlasilo. Když se na to zpětně podívám, tak musím říct, že je zajímavé, na konci si to zahrát. Na druhou stranu, kdyby se o tom mělo příští rok rozhodovat, asi už bychom to úplně nechtěli odsouhlasit. Přesně jak jste říkal, dnes jsme vyhráli 17:0, ale šli jsme do nájezdů s tím, že odsud Žďár může odjíždět s bodem (úsměv). Není to ideální.

Nemohu se nezeptat... Loni jste tým dovedl až na finálový turnaj, cítíte z něj letos podobnou sílu? Někteří kluci tu loňskou jízdu zažili, mohlo by jim to posloužit jako velká motivace.
V to doufáme! A zároveň je výhoda, že oproti loňsku, tím, že není nikdo ostaršený, trénujeme víceméně pospolu, a je to znát. Zatím se nám navíc, musím zaklepat, vyhýbají zranění. Máme dvacet vyrovnaných hráčů, navíc se rozchytali gólmani a drží nás. Troufnu si říct, že náš tým má na lepší úspěch než ten loňský! Musí hrát tak, jak předvádí teď, a věřím tomu, že se nějaký úspěch dostaví. Play-off bude samozřejmě trošku loterie. Doufám, že se na něj v nadstavbě dobře připravíme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Parádní vstup do série! Deváťáci nasázeli domácímu Dynamu šest gólů

Juniorce rozhodující duel v Brně utekl, v play-off končí ve čtvrtfinále

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení