Akademie Bílí Tygři Liberec

Tři zápasy ve dvou dnech. Čtvrťáci měli o víkendu napilno!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Jablonec, Frýdlant a na závěr Slavia. Zatímco třetí třída si užívala volný víkend, čtvrťáci měli napilno a ve dvou dnech je čekaly hned tři souboje. Náročný program na nich však nebyl znát. Proti Slavii se dokonce zaskvěli výhrou 5:0.

V sobotu čtvrtá třída nastoupila proti Jablonci, s nímž odehrála poměrně jednoznačný zápas. V sestavě se objevila také šestice mladších kluků, na výkonu se to však nijak neprojevilo. Tygři své soupeře přebruslili, vytvářeli si více příležitostí a s chutí si zastříleli.

Trenér Libor Daněk o zápase s Jabloncem:

"Všichni kluci odehráli výborné utkání, v němž makali naplno a soupeře přebruslili. Jako velmi pozitivní vidím výkony šestice mladších kluků. Proti o rok starší konkurenci se vůbec neztratili, naopak každý z nich vstřelil gól."

V neděli se čtvrťáci rozdělili na dvě poloviny. Ta první se vydala do Frýdlantu, kde narazila na stejně starý výběr domácího klubu. Zápas byl sice vyrovnaný, nicméně Frýdlant byl nakonec výsledkově o jednu branku šťastnější. Jako rozhodující faktor se ukázala tygří nedisciplinovanost, vždyť hned tři z pěti gólů soupeře padly z trestného střílení.

Trenér Jiří Zobín o utkání ve Frýdlantě:

"Předvedli jsme velmi nesoustředěný výkon, který díky našim zbytečným faulům soupeř potrestal. Věřím, že se z tohoto zápasu kluci poučí, protože nedisciplinovaný výkon nás zbytečně stál šanci na lepší výsledek. "

Druhá polovina čtvrté třídy vyrazila v neděli do Edenu, kde se představila proti Slavii. K vidění bylo vyrovnané utkání, v němž Tygrům k úspěchu výrazně pomohl brankář Ondřej Maxin. Evidentně si vzal k srdci rady asistenta trenéra a zároveň trenéra brankářů Martina Boušky a zazářil vychytanou nulou. Bílí Tygři nakonec v Praze zvítězili 5:0.

Trenér Libor Daněk o zápase na ledě Slavie:

"Utkání hodnotím velmi pozitivně. Kluci v Praze odehráli vyrovnaný zápas, v němž měli herně navrch, čímž nám samozřejmě udělali velkou radost. Vítězství si plně zasloužili. Na našem výkonu se odrazila také únava, která už je na našich Tygrech v této fázi sezony znát. Sice jsme hráli disciplinovaně, ale jako by tomu ještě něco málo k dokonalosti chybělo. Scházela nám překvapivost, hravost, radost a lehkost. Na druhou stranu, kluci dodržovali veškeré pokyny trenéra a zaslouží si naši velkou pochvalu."

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Sedmáci získali bronz na kvalitně obsazeném turnaji v Brně

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení