Akademie Bílí Tygři Liberec

Trošku jsem do soupeře narazil, stál mi v cestě, smál se brankář Lukáš Pařík

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Osmnáctka sehrála v pondělí atraktivní zápas se Salzburgem. Bojovaly spolu dva nejlepší týmy nadstavbové skupiny. Více než gólů však bylo k vidění vyhrocených potyček. Branek moc nepadlo také díky Lukáši Paříkovi, který inkasoval pouze jednou ze 36 střel, jež na něj mířily. Rakouský tým pojistil výhru trefou při power play. "Podal jsem maximální výkon, ale ten gól mě mrzí", glosoval utkání maskovaný muž.

Lukáši, co ten zápas rozhodlo?
Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas, oba týmy hrály dobře. Asi rozhodlo, že jsme se stáhli ve dvou hráčích k jednomu a pak to dávali do prázdné. Rozhodla maličkost, ale myslím, že to byl vyrovnaný zápas.

Chystali jste se na ten zápas nějak speciálně vhledem k tomu, že se hrálo o první místo?
Chystali jsme se na to stejně, jako na všechny zápasy. Samozřejmě bylo řečeno, že hrajeme o první místo, ale nemyslím si, že by nás to nějak rozhodilo. Ničím nás nepřekvapili, byli jsme dost nachystaní.

Zápas byl vyhrocený, poté, co ses srazil se soupeřem, vznikla hromadná bitka. Jak se to semlelo?
Nejdřív tam byl hlášený faul, Vojta Jiruš dostal sekeru. Oni se tam pak začali rvát a já, když už jsem jel na tu střídačku, tak jsem do soupeře trošku narazil, no. Stál mi v cestě. Ale aspoň tam našeho hráče přestal mlátit (smích). Bylo znát, že to byl zápas o první místo. Hrálo se o prvenství!

První část měla šílené tempo. Co jste si o přestávce řekli? Druhá třetina pak z ničeho nic byla plná soubojů a šarvátek...
Souhlasím. Myslím si, že jsme ve druhé třetině trošku přestali hrát, trošku nám docházely síly. Dokonce nám dva nebo tři hráči odešli, že byli zranění nebo nemocní. Tým byl tedy oslaben, ale na druhou stranu zas doplněn o hráče z juniorky, což dopomohlo týmu k maximálnímu výkonu. Ale v té třetí jsme do toho naopak šlápli, bylo to zas o tempo výš a vyrovnali jsme se jim. Měli jsme i více ze hry, ale byla smůla, že nám to tam nepadlo. Byla tam tyčka, břevno, ale bohužel.

Jak utkání vypadalo z pohledu brankáře?
Měl jsem hodně práce, ale klobouk dolů před kluky. Pomáhali mi, zblokovali hodně střel a nebáli se toho. Podal jsem maximální výkon, co jsem mohl. Akorát mě mrzí ten jeden gól, samozřejmě se dá vždycky udělat něco lépe, aby nepadl. Bohužel padl a rozhodlo to celý zápas.

Přesto jste se v závěru zmátořili a vytvořili si tlak. Dvakrát zvonila tyčka! Chybělo hodně málo...
Bylo to prostě neštěstí, že nám to tam nepadlo. Štěstí dneska bylo na soupeřově straně a já věřím, že příště bude zase na naší.

Co do dalších utkání? Nejtěžšího soupeře máte za sebou...
Budeme muset hrát všechny zápasy na maximum! Chceme si udržet minimálně druhé místo a budeme bojovat i o první. Kdyby náhodou Salzburg prohrál, bylo by to super.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Reprezentační srazy byly plné mladých Tygrů!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení