Akademie Bílí Tygři Liberec

Tygři byli pro moji kariéru velice důležití, vzkazuje z MS Němec Rossmy

Date of publication Author Ondřej Belák, Jonáš Majtyka

Edmonton / Liberec - Bílí Tygři mají na mistrovství světa do 20 let stopu i v německém národním týmu. Útočník Bennet Rossmy strávil v Liberci většinu své mládežnické kariéry, a nyní se ve velmi dobrém světle ukazuje na nejprestižnější juniorské akci. Krásným gólem dokonce přispěl ke klíčové výhře Němců nad Švýcarskem 3:2. Rozhovor poskytl plynulou češtinou.

Máte za sebou velice důležitý zápas se Švýcarskem, které jste porazili a zajistili jste si čtvrtfinále. Jak utkání hodnotíš?
Vstoupili jsme do zápasu velice dobře, hned po první přesilovce jsme se dvakrát prosadili a získali jsme momentum. Dotáhli jsme to až do vítězného konce.

Skóre zápasu jsi krásnou střelou otevřel právě ty. Bereš to jako takové odčinění vyloučení na pět minut z prvního zápasu?
Určitě, je dobře že jsem týmu mohl pomoct, dal jsem gól a nebyl jsem po první třetině na tribuně. Myslím, že to proti Švýcarsku byl dobrý zápas ode mě i od celého týmu.



Jen pro zajímavost – je pro Němce větší rival Švýcarsko nebo Rakousko?
Je to asi podobné, možná trošku prestižnější jsou souboje se Švýcary.

V uplynulé sezóně sis vybudoval místo v sestavě Eisbärenu Berlín z nejvyšší německé soutěže (DEL). Jak se za ročníkem ohlížíš?
Měl jsem i střídavé starty za Lausitzer Füchse ve druhé nejvyšší lize. V Berlíně jsem se ještě tolik neprosadil, měl jsem poměrně nízký icetime. U mladíků v DEL je ale takový postup běžný. Věřím, že příští sezónu dostanu prostoru ještě víc. Budu makat!

Pomáhají ti klubové zkušenosti v aklimatizaci na tempo na MS?
Určitě. V Berlíně jsou hodně zkušení hráči, intenzita je vysoká. Jsem rád, že s nimi můžu být v tréninku, hodně se od nich přiučím.

Stíháš ještě pilovat češtinu?
Moc ne, ale v Lausitzer Füchse jsme měli dva hráče, kteří česky uměli. Trošku jsem se tam česky domluvil, ale v Berlíně je to hlavně o němčině a angličtině.

Na MS hraje i tvůj bývalý liberecký spoluhráč Adam Měchura. Stihli jste se potkat?
Jo, potkali jsme se před arénou, asi patnáct minut jsme spolu mluvili, ale taky jsme si psali. Je to můj dobrý kamarád a skvělý hráč, vždycky ho rád uvidím.

V Liberci jsi strávil velkou část své mládežnické kariéry. Jak důležité působení u Bílých Tygrů pro tvojí kariéru bylo?
Určitě velice důležité. V Česku jsem se hodně naučil, včetně bruslení. V Liberci jsem byl jedenáct let a každý den jsem tam jezdil rád. Sledoval jsem i zápasy áčka a moc mě to v Liberci bavilo. Bílí Tygři jsou velice kvalitní organizace.

Sleduješ liberecké áčko doteď?
Ano, působí tam třeba Kuba Rychlovský a Adam Najman, které znám z juniorky. Sleduji, jak se moji kamarádi v áčku prosazují.

(úvodní foto: Martin Voltr)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Týden hokeje přilákal do Liberce 50 dětí

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Také v květnu se můžete těšit na bohatý development program!

Šejc, Kučera, Tureček, Sanejstr i trenér Fiala. Český výběr U15 míří na turnaj do Salzburgu

Klubové oblečení

TRÉNINK
povinné vybavení

ZÁPAS
povinné vybavení

TRÉNINK, ZÁPAS A VOLNÝ ČAS
doporučené vybavení